Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 7. 2022,
11.55

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,24

95

Natisni članek

oddih morje Urška Klakočar Zupančič Robert Golob Hrvaška dopust

Petek, 29. 7. 2022, 11.55

1 leto, 8 mesecev

Hrvaški medij: Skoraj vsa Golobova vlada bo dopustovala na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,24

95

Urška Klakočar Zupančič.jpg | Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič uživa na Hrvaškem. | Foto Bralec

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič uživa na Hrvaškem.

Foto: Bralec

Hrvaški Večernji list se je razpisal o dopustovanju ministrov vlade Roberta Goloba, ki bodo letošnje poletje večinoma preživeli na hrvaški obali. "Če bi se premier Golob na hitro odločil sklicati izredno sejo vlade, bi mu jo bilo najlažje organizirati na Hrvaškem. Natančneje na hrvaški obali," se pošalijo. Ne poročajo pa o oddihu predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, ta ga po pisanju slovenskih medijev s svojima otrokoma prav tako preživlja na Hrvaškem, v uredništvo smo prejeli fotografijo.

Novinarka Večernjega lista uvodoma spomni, da so politiki v zadnjih časih zelo previdni pri izbiri lokacije dopusta, saj vsaka izbira vsebuje tudi politično sporočilo; tako o odnosih med državama kot tudi sporočilo, namenjeno lastnim državljanom. Izbiro destinacije se pogosto razume kot preizkus domoljubja in gospodarske odgovornosti oziroma ali bodo politiki denar za dopust porabili doma ali v tujini, opozori.

Medtem ko se hrvaški mediji v preteklosti niso veliko ukvarjali z dopusti slovenskih politikov na Hrvaškem, nekateri imajo tam v lasti tudi nepremičnine, je letos drugače. Večernji list piše, da je letošnji led prvi prebil premier Robert Golob, ki je že junija na družbenem omrežju Instagram sam objavil fotografije s kratkega oddiha na Brionih. "Neobrit in z razmršeno pričesko je zapisal, da morje dela čudeže, k fotografiji sončnega zahoda pa pripisal besedo čarobno," so zapisali.

Robert Golob | Foto: Instagram / Robert Golob Foto: Instagram / Robert Golob Za primerjavo so dodali, da nekdanji premier Janez Janša, vsaj javno, med dopustom nikoli ni zapustil slovenskih gora. In res, prav danes je Janša na družbenem omrežju Twitter objavil posnetek pohoda na Mali Karnan. Pred tem pa še skupinsko fotografijo udeležencev partije golfa, ki so jo v okviru letnega tabora SDS odigrali pod Rombonom v Bovcu.

Večernji nadaljuje s potapljanjem zunanje ministrice Tanje Fajon v hrvaškem morju, ki da počitnice rada preživlja aktivno. Spomnijo, da na hrvaški obali ni prvič in ji je gneča na mejnih prehodih znana. "Zato ni presenetljivo, da je pred kratkim dejala, da prihajajo poletna sezona in s tem povezana dolga čakanja na meji s Hrvaško. Vsak ukrep, ki bi ljudem olajšal potovanje, bi lahko bil koristen. Zato Slovenije zagotovo ne bo med državami, ki bi Hrvaški onemogočile vstop v schengen," jo citirajo.

Dodajajo, da bo na hrvaški obali z družino letovala tudi njena strankarska kolegica in pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja Fajon (@tanja.fajon)

Za nekdanjega premierja, zdaj pa obrambnega ministra Marjana Šarca so zapisali, da že več kot desetletje s knjigo v roki dopustuje na istem mestu v Istri.

Gospodarski minister Matjaž Han poletja že vrsto let preživlja na Pagu. Zapisali so, da je ta izkušeni politik pred desetletjem dejal, da je njegova najljubša destinacija kamp Straško pri Novalji, po tistem pa si je na Pagu kupil celo nepremičnino. Z ženo nameravata dopust preživeti v družbi prijateljev in starih znancev. Njegov oddih bo letos sicer nekoliko krajši, zato razen dobre družbe, dobre hrane in visokih temperatur nima drugih pričakovanj.

Infrastrukturni minister Bojan Kumer si bo po informacijah Večernjega lista poletni oddih privoščil ob koncih tedna in teden dni v avgustu. "Načrtujem enodnevne izlete, planinarjenje in teden dni dopusta v apartmaju v Istri. Izleti in pohodništvo so dobri za vzdrževanje kondicije, sprostitev in psihofizično regeneracijo. Hrvaška Istra je primerna zaradi svoje bližine, dopust pa bo namenjen družini in hobijem," jim je razkril Kumer.

Kje boste letos preživeli poletni dopust?

  • V Sloveniji
    22,56 %
    1785 glasov
  • Na Hrvaškem
    33,81 %
    2675 glasov
  • Drugod
    16,66 %
    1318 glasov
  • Ne morem si privoščiti dopusta
    26,96 %
    2133 glasov
Oddanih 7911 glasov

Tudi Matej Arčon, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, bo večji del dopusta preživel na Hrvaškem, podaljšane konce tedna pa v slovenskih gorah.

Luka Mesec, minister za delo, družine in socialne zadeve, bo letošnje poletje delaven, saj se bo pripravljal na vročo politično jesen. Konec avgusta se bo sicer udeležil konference na otoku Visu, kjer bo nekaj prostih dni združil v krajši dopust.

Pahor le enkrat manjkal pri sosedih

Predsednik Borut Pahor jim svojih dopustniških načrtov ni razkril, a kot zapišejo pri Večernjem, si je težko predstavljati, da ne bi vsaj nekaj dni preživel na Hrvaškem. V Svetem Ivanu pri Umagu imajo namreč počitniško hišo starši njegove partnerice Tanje Pečar. Doslej je dopust na Hrvaškem izpustil le enkrat, in sicer leta 2009 zaradi zaostrenih odnosov med državama.

Večernji sicer ne poroča o podrobnostih dopusta predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, ta ga po pisanju slovenskih medijev s svojima otrokoma prav tako preživlja na Hrvaškem. Fotografijo smo prejeli v uredništvo.

Je pa z dopustom letos pohitel nekdanji poslanec DZ Marko Bandelli, ki se je hvalil, da je velik podjetnik, in se postavljal s prestižnimi avtomobili, a nove zaposlitve ne more najti. Dokler ne najde dela, najdlje pa šest mesecev, bo tako koristil poslansko nadomestilo v višini 80 odstotkov zadnje poslanske plače. Za mesec julij je tako prejel 3.347 evrov bruto in si privoščil sanjski dopust v Italiji. Konec junija se je takole pohvalil na Facebooku:

Ne spreglejte