SiolNET. Novice Slovenija
3,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška zunanja ministrica: Erjavec je agresiven in nesramen

3,75

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

"Udeleženci Blejskega strateškega foruma so bili začudeni nad tem, da je slovenska vlada dogodek izkoristila za to, da Hrvaško obtoži neupoštevanja vladavine prava," je po poročanju hrvaškega spletnega portala n1info.com dejala hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić.

Erjavec je včeraj med drugim okrcal južno sosedo zaradi nepriznavanja arbitražne sodbe: "Upam, da bo prišel čas, ko bo Hrvaška spoznala, da je treba spoštovati mednarodno pravo," je dejal zunanji minister.


-> Slovenija naj bi hotela ustaviti vstop Hrvaške v OECD
-> Erjavec izgublja potrpljenje s Hrvaško: Z gluhimi je težko voditi dialog #video

-> Digitalna diplomacija: tvitati ali ne tvitati?
-> Cerar in Erjavec na Bledu iskala rešitve za Hrvaško nespoštovanje arbitražne razsodbe #video


Pejčinović Burićeva je kasneje slovenskega zunanjega ministra označila za agresivnega in nesramnega. Dodala je, da ji je podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans v ločenem pogovoru zatrdil, da Evropska komisija dogajanja "ne razume na tak način".

Pejčinović Burićeva: Slovenija je tista, ki krši mednarodno pravo

"Prav Slovenija je na najgrši mogoč način kompromitirala mednarodno pravo in s tem pod vprašaj postavila arbitražo kot način reševanja sporov," je še povedala hrvaška ministrica, Evropski komisiji (EK) pa očitala politično delovanje.

"Komisija si slovenskih kršitev arbitraže ne predstavlja kot dovolj resnih, da bi Hrvaška upravičeno odstopila od postopka. To je politična odločitev komisije, kar ne nazadnje priznava tudi komisija sama. A to ni v njeni pristojnosti," je še povedala Pejčinović Burićeva in poudarila, da je EK vselej zastopala stališče, da je vprašanje meje bilateralno vprašanje, Slovenija pa naj bi Hrvaško s pogojevanjem te težave pri vstopu Hrvaške v EU sosedo izsiljevala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin