SiolNET. Novice Slovenija
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hidroelektrarna Solkan znova v pogonu

0,21

termometer

HE hidroelektrarna Solkan | Obratovanje Hidroelektrarne Solkan so prejšnji teden ustavili prvič po letu 2003. | Foto: JakobZ, CC BY-SA 3.0
Obratovanje Hidroelektrarne Solkan so prejšnji teden ustavili prvič po letu 2003. Foto: JakobZ, CC BY-SA 3.0

Hidroelektrarna Solkan, ki je bila zaradi nizkega vodostaja Soče od prejšnje srede zaustavljena, je v torek ob 13. uri znova začela obratovati, je objavljeno na spletni strani Soških elektrarn Nova Gorica. Obratovanje agregatov elektrarne prilagajajo razpoložljivemu pretoku reke Soče.

Še v ponedeljek hidrološke razmere niso omogočale varnega obratovanja turbin, saj je bil povprečni pretok reke Soče izjemno nizek. Takrat so v družbi pojasnili, da bo hidroelektrarna začela obratovati, ko se bodo hidrološke razmere izboljšale.

Kot so pojasnili v Soških elektrarnah, je škoda zaradi zaustavljenega obratovanja hidroelektrarne vezana na izpad proizvodnje. V okviru skupine Holding Slovenske elektrarne, pod okrilje katere spadajo Soške elektrarne Nova Gorica, so tega nadomeščali s prerazporejanjem proizvodnje znotraj skupine in z nakupi manjkajoče električne energije na borzi.

Mokrice Novice Upravno sodišče do končne odločitve prepovedalo začetek gradnje HE Mokrice HE hidroelektrarna Solkan Novice Zaradi nizkega vodostaja zaustavljena hidroelektrarna Solkan

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin