Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2011,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

volitve

Torek, 13. 9. 2011, 10.54

8 let

Hanžek: Enkrat moramo pokazati, kaj je treba narediti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Dajemo se na razpolago družbi, ker mislimo, da vemo, kako drugače delati." Tako je Matjaž Hanžek za SiOL potrdil, da skupaj z Manco Košir ustanavlja gibanje, ki bo preraslo v stranko.

Za vstop v politiko se je nekdanji varuh človekovih pravic odločil zaradi nesposobnosti dozdajšnjih političnih ekip, ki so skrbele le za lastne interese, ne pa za blaginjo ljudi. Alternativa strankam, ki so v službi kapitala "Niso upoštevali znanja in strokovnosti, ampak le interese strank in kapitala. Zato se nas je nekaj odločilo, podpira pa nas množica drugih ljudi, da se preprosto dejavno vključimo v reševanje vprašanj razvoja in napredka ljudi, ne samo iskanja poti iz krize. Skoraj nihče od nas ni politik, čeprav bi se lahko marsikdo brez težav vključil v katero od strank. Enkrat moramo pokazati, kaj je treba narediti."

Zraven tudi priljubljeni kirurg in prvi predsednik zelenih Hanžek je potrdil današnje pisanje Večera, da v nastajajočem Gibanju za trajnostni razvoj Slovenije, ki se bo predstavilo v četrtek, sodelujejo tudi kirurg Erik Brecelj, prvi predsednik Zelenih Slovenije in nekdanji član predsedstva Slovenije Dušan Plut, psihologinja Gabi Čačinovič Vogrinčič, neodvisna kandidatka na županskih volitvah v Kranju Hermina Krt, ekonomistka Ana Murn in podjetnica Zineta Vilman.

Prek manifesta in dobrih idej ljudi do političnega programa Hanžek nam je dejal, da bodo v četrtek predstavili manifest gibanja oziroma kratek programski dokument, ki ga bodo dopolnjevali. "Prepričani smo, da imajo ljudje v Sloveniji veliko dobrih idej, ki bodo lahko dopolnile izhodiščni dokument, ki ga bomo predstavili. Smo odprti, demokratični, zato tudi govorimo o gibanju."

Računajo, da se jim bo priključila množica Nekdanji ombudsman pravi, da je njihov cilj, da gibanje preraste v stranko. "Nobeden od nas nima posebnih političnih ambicij. Jaz sem pripravljen kandidirati, a ne bom silil. Računam, da se nam bo priključila množica ljudi. Kandidirali bodo tisti, ki bodo najboljši, ki bodo izvoljivi in ki bodo imeli največ energije in časa."

Manca Košir, ki je pred tremi tedni za SiOL napovedala, da bodo na začetku septembra predstavili novo politično iniciativo, včeraj in danes za nas ni bila dosegljiva. Takrat pa je povedala, da že nekaj časa povezuje civilne iniciative, s katerimi pripravljajo skupno platformo za nastop na volitvah. Dodala je, da sama na volitvah ne bo kandidirala, da pa bodo predstavili nove obraze v politiki, uveljavljene in kredibilne ljudi, ki bodo verodostojni kandidati.

Spomenka Hribar daje načelno podporo Manca Košir je klicala tudi nekdanjo vodilno političarko Demosa Spomenko Hribar, ki nam je danes povedala, da se v tistem trenutku ni mogla oglasiti, vendar je Koširjevo poklicala nazaj, a ta ni bila dosegljiva. "Načelno gibanje podpiram, a se dejavno vanj ne bom vključila," je dejala za SiOL.

Ne spreglejte