Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2023,
11.09

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,72

32

Natisni članek

šola policija napad kladivo

Petek, 6. 1. 2023, 11.09

1 leto, 4 mesece

Primorska: učenec s kladivom napadel drugega učenca. Pripravljen naj bi imel tudi seznam za poboje.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,72

32

zloraba | Učenec naj bi včeraj v šolo prinesel kladivo. Fotografija je simbolična.  | Foto Getty Images

Učenec naj bi včeraj v šolo prinesel kladivo. Fotografija je simbolična.

Foto: Getty Images

Učence in učitelje OŠ Šmarje pri Kopru je včeraj pretreslo grozljivo dogajanje, poroča Regional obala. Neuradno naj bi učenec s kladivom napadel drugega učenca, pri čemer mu je poškodoval glavo. Napadalec naj bi imel tudi izdelan seznam z imeni učencev in učiteljev, ki naj bi jih nameraval pobiti. Policija nam je potrdila, da so jih iz vzgojno-izobraževalne institucije obvestili o nasilnem dogodku, v katerem je bil en otrok lažje poškodovan. 

"Potrjujemo, da je vzgojno-izobraževalna institucija policijo obvestila o dogodku z elementi nasilja, v katerem je bil en otrok lažje poškodovan," so pojasnili na policiji.

Glede na to, da gre za vpletenost otrok ter občutljive podatke, podrobnosti ne morejo razkrivati, so pojasnili in dejali, da zadevo obravnavajo posebej skrbno, vključen pa je tudi pristojni Center za socialno delo.

Učenec naj bi včeraj v šolo prinesel kladivo, drugemu učencu sledil do stranišča in ga tam napadel. Napadalec naj bi imel izdelan tudi seznam z imeni učencev in učiteljev, ki naj bi jih nameraval pobiti.

Napad je napovedal s sporočili, ki jih je poslal učencem 

Že v nedeljo naj bi nekaterim učencem poslal sporočilo, da jih bo vse pobil. Starši naj bi o tem obvestili šolo in center za socialno delo, štiri dni kasneje pa se je na šolskem stranišču zgodil napad s kladivom.

Simon Dražič, ravnatelj OŠ Šmarje pri Kopru, je za Regional obalo posredoval sporočilo, ki ga je po dogodku poslal staršem učencev.

Spoštovani,

danes se je, žal, na naši šoli zgodil hujši incident, v katerem je bil poškodovan en otrok. Takoj po zaščiti poškodovanega otroka so bili o dogodku nemudoma obveščeni reševalci, policija, starši vpletenih otrok in center za socialno delo.

V reševanje situacije so bili ves dopoldan vključeni strokovni delavci šole, policisti, socialna delavka centra za socialno delo, reševalna služba in zdravniki. Vsi udeleženi so se odzvali hitro in temeljito pristopili k reševanju. Vsem vpletenim se zahvaljujemo za strokoven in človeški pristop.

Radi bi vam sporočili, da je poškodovani otrok že v domači oskrbi. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo tudi staršem tega otroka za izjemno pozitiven pristop k reševanju nastale situacije. Otrok, ki je poškodbo povzročil, je umaknjen iz šole in tudi iz domačega okolja.

Danes smo v sodelovanju s policistko izvedli razgovore z učenci od 6. do 9. razreda in jim pojasnili dogajanje, da bi jih pomirili. Pogovore z njimi bomo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh in jim zagotovili vso potrebno pomoč. Otroke smo seveda pozvali, da se o vsem tem pogovorijo tudi z vami. Istočasno se z zunanjimi institucijami že dogovarjamo za psihološko podporo otrokom in za pomoč policije, prav tako v obliki razgovorov. O vsem vas bomo sproti obveščali.

Naša prva skrb je varnost vaših otrok in zagotavljamo vam, da bomo strokovni delavci šole, tudi s pomočjo zunanjih strokovnjakov, naredili vse, da se bodo vaši otroci na naši šoli ponovno počutili varne.

Želim vam miren večer.

Lep pozdrav, ravnatelj Simon Dražič
Novice Ubil ženo, taščo, pet otrok in še sebe. Policija razkrila vzrok. #video
policija, policijski avto
Novice Trčil v peško in odpeljal, policija išče voznika sivega megana
policija zda
Novice V hiši našli trupla osmih ustreljenih članov družine
kolo
Novice Žalski policisti našli kolo. Je vaše?
Ne spreglejte