Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 12. 2012,
13.26

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 30. 12. 2012, 13.26

8 let, 3 mesece

Foto: Franci Križanič plačuje, Borut Jamnik odpira vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Malo več kot štiri leta po tem, ko je Jamnik v času ministrovanja Križaniča postal prvi mož KAD, sta se nekdanji minister in pisec alternativnega vladnega programa SD, sestala na daljšem klepetu.

Prvi mož Modre zavarovalnice Borut Jamnik se očitno še vedno bolje razume z nekdanjim finančnim ministrom Francijem Križaničem kot z zdajšnjim Janezom Šušteršičem, s katerim sta pred dnevi kar prek nekaterih medijev iskala skupni jezik o dokapitalizaciji Cimosa. Nekaj več kot štiri leta po tistem, ko je Jamnik v času ministrovanja Križaniča postal prvi mož KAD-a, sta se nekdanji minister SD in pisec alternativnega vladnega programa SD Jamnik v petek sestala na daljšem klepetu.

Sestanek je bil dolg zlasti za nekdanjega finančnega ministra, saj ga je nečak nekdanje poslanke SD Brede Pečan Borut Jamnik v lokalu pod oknom predsednika republike Boruta Pahorja pustil čakati kar debele pol ure. Ko se je zdolgočaseni Križanič čakanja le naveličal, pa je trčil v zamudnika Jamnika pred vrati. Križanič in Jamnik sta sicer leta 2010 na temo preoblikovanja KAD-a in SOD-a sestankovala pri takratnem predsedniku vlade Pahorju in kmalu po tistem je Jamnik iz KAD-a izluščil Modro zavarovalnico, ki je v upravljanje prevzela štiri sklade dodatnega pokojninskega zavarovanja in njihove varčevalce (Zaprti vzajemni pokojninski sklad za javne uslužbence, Kapitalski vzajemni pokojninski sklad, Prvi pokojninski sklad in Kritni sklad PPS, ki jih je prej upravljala Kapitalska družba).

Vse skupaj se je dogajalo le kakšno uro po tistem, ko je minister Šušteršič oznanil, da je država od belgijskega KBC-ja kupila 22-odstotni delež v NLB-ju za skoraj 2,8 milijona evrov oziroma en evro za delnico.

Medtem ko sta Jamnik in Križanič pila čaj, pa se je pod Pahorjevim oknom znašel tudi njegov predvolilni nasprotnik, nekdanji tast nadzornika Modre zavarovalnice Branimirja Štruklja Milan Kučan. Nekdanji predsednik pred dnevi v parlamentu ni izgubil nadstandarda na račun davkoplačevalcev, očitno pa ostaja Kučan prvorazredni upokojenec v vseh pogledih. Medtem ko morajo vsi drugi upokojenci, ki obiščejo središče Ljubljane, najti in plačati parkirno mesto, Kučana po zaslugi nekdanjega predsednika in Kučanovega protežiranca Danila Türka ta še vedno čaka pod predsedniško palačo.

Kučan ima zastonj parkirišče, čeprav ni več predsednik, Jamniku nekdanji finančni minister financira kavo, čeprav ga je moral čakati. Jamnik pa je Križaniču odprl in pridržal vrata.

Ne spreglejte