Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sobota,
2. 1. 2016,
11.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

sodišče veleposlanik

Sobota, 2. 1. 2016, 11.00

5 let, 1 mesec

Erjavčevo ministrstvo mora nekdanjemu veleposlaniku vrniti denar

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vrhovno sodišče je spremenilo pravnomočno sodbo delovnega sodišča, ki je nekdanjemu veleposlaniku v Atenah Vladimirju Kolmaniču naložilo plačilo nevrnjenega depozita za najem rezidence.

Vrhovno sodišče je ugodilo reviziji diplomata Kolmaniča in presodilo, da je kritje stroškov rezidence veleposlanika zakonska obveznost republike Slovenije, v Delu piše Iva Ropac.

Delovno in socialno sodišče je Kolmaniču naložilo, da mora državi plačati deset tisoč evrov nevrnjenega depozita za najem rezidence s pripadajočimi zamudnimi obrestmi.

Ob izteku najemnega razmerja veleposlaništva so se dogovorili za vračilo depozita v višini omenjenega zneska, ki ga je na začetku najemnega razmerja plačalo ministrstvo za zunanje zadeve. Lastnik nepremičnine je depozit obdržal zaradi domnevnih stroškov, ki naj bi jih imel, čeprav naj bi Kolmanič še pred odhodom iz Aten septembra 2010 dobil njegovo pisno izjavo, da prevzema prostore v ustreznem stanju in da bo depozit vrnil veleposlaništvu.

Na MZZ pojasnjujejo, da so državnemu pravobranilstvu predlagali vložitev tožbe, ker je bilo ministrstvo dolžno ukrepati za vračilo proračunskih sredstev: "Veleposlanik Kolmanič je z nekaterimi svojimi ravnanji preprečil, da bi lahko slovensko veleposlaništvo v Atenah zahtevalo vračilo depozita neposredno od grškega ¬najemodajalca," poroča Delo.

Vrniti morajo plačan denar in stroške Po odločitvi vrhovnega sodišča mora zunanje ministrstvo, ki ga vodi Karl Erjavec, Kolmaniču vrniti že plačani denar in tudi 3.453 evrov stroškov sodnega postopka.

Kolmanič je po pravnomočni sodbi delovnega sodišča do prejema revizije že plačal osem od 12 dogovorjenih obrokov vračila depozita oziroma 11.430 evrov, so za Delo povedali na MZZ, ki bo sodbo vrhovnega sodišča izvršilo v 15 dneh, to je do 6. januarja letos.

Ne spreglejte