Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 4. 2014,
12.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 10. 4. 2014, 12.34

8 let

Državna sekretarka Pirnatova pripravljena prevzeti zdravstveni resor (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Nina Pirnat je pred sejo vlade potrdila, da je pripravljena prevzeti vodenje tega resorja, če se bodo tako dogovorili.

Danijel Bešič Loredan je dejal, da po prvem sestanku s premierko Alenko Bratušek ni imel več nobenega stika. "Verjetno so presodili, da nisem pravi kandidat," je dodal.

Pirnatova: Groženj na tem področju ni "Zdaj imamo sejo vlade, kaj se bo dogajalo naprej, pa bomo povedali, ko se bomo pogovarjali naprej," je dejala Pirnatova. Povedala je tudi, da za morebiten prevzem zdravstvenega resorja nima nobenih pogojev, in dodala, da groženj na tem področju ni. Kot pravi, je treba "samo uskladiti vse deležnike v zdravstvu, dobiti neki konsenz in stvari bodo lepo urejene". Na vprašanje, zakaj je potemtakem Alenka Trop Skaza odstopila kot ministrica za zdravje, ni odgovorila.

Pirnatovo, po poklicu zdravnico, je vlada na položaj državne sekretarke imenovala konec februarja, dan zatem, ko je posle ministrovanja prevzela Trop Skaza, ki pa je po mesecu dni odstopila.

Rok za predlog se Bratuškovi izteče konec tedna Bratuškovi se rok, do katerega bo morala predlagati zamenjavo ministrice, izteče konec tedna. Ob odstopu Trop Skaze je sicer omenila možnost, da bi sama začasno prevzela vodenje zdravstvenega resorja, a je pretekli teden dejala, da je "na tem ministrstvu v tem trenutku toliko problemov in toliko dela, da bi potrebovali ministra, ki bo več kot samo polni delovni čas delal te stvari".

Poudarila je tudi, da ravno Pirnatova v vmesnem obdobju pelje naprej vse stvari, ki "smo si jih začrtali v zadnjem mesecu z ministrico", zlasti glede skupnih javnih naročil v zdravstvu, da "delo v tem trenutku prav v ničemer ne trpi".

"Potrebne spremembe bodo boleče za vse" Kot potencialnega ministra za zdravje se je kar nekaj časa omenjalo kirurga Bešiča Loredana, ki se je s premierko enkrat že sestal, novi sestanek pa je bil predviden za pretekli konec tedna. A kot je zapisal Bešič Loredan, novega sestanka ni bilo, saj so v vladi verjetno presodili, da ni pravi kandidat. "Potrebne spremembe bodo boleče za vse," je pristavil.

Ne spreglejte