SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Država od nekdanjega šefa Interevrope Lovšina terja 900 tisoč evrov

3

termometer

Specializirano državno tožilstvo je proti nekdanjemu direktorja Intereurope Andreju Lovšinu vložilo tožbo za odvzem skoraj 900 tisoč evrov domnevno nezakonito pridobljenega premoženja.

Po obtožnici v zadevi Čehov je državno tožilstvo zoper nekdanjega predsednika uprave Intereurope Andreja Lovšina vložilo še tožbo za odvzem 900 tisoč evrov premoženja domnevno nezakonitega izvora, poroča Dnevnik.

Lovšin naj bi po letu 2007, ko je Intereuropa začela graditi 150 milijonov evrov vreden ruski terminal, domnevno nezakonito pridobil pet nepremičnin v Portorožu in Ljubljani, skoraj 50 tisoč delnic Intereurope, nov osebni avtomobil in več drugega premoženja.

Večino tega premoženja je Lovšin v zadnjih letih prepisal na družinske člane, dve stanovanji pa je pred upniki skušal zavarovati tudi z vpisom zemljiškega dolga. A načrti z umikom premoženja se Lovšinu očitno niso izšli. Imetniki zemljiških pisem, izstavljenih za dolg, tako z njimi do pravnomočne odločitve o tožbenem zahtevku države ne bodo mogli prosto razpolagati. Do takrat pa ostaja blokirano tudi prej našteto premoženje v lasti družine Lovšin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin