SiolNET. Novice Slovenija
1,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Doživela sta dve hudi tragediji. Zdaj iščeta družino, ki bi ji prepustila kmetijo. #video

1,62

termometer

štajerska slovenske gorice
Foto: Thinkstock

Jože in Majda Hauzer iz Slovenskih goric sta izgubila oba sinova. Zdaj sama delata na majhni kmetiji, a ker je z leti to za njiju vse večji napor, iščeta mlajšo družino, ki bi jima pomagala pri opravilih in pozneje prevzela posestvo.

pasica

Jože in Majda obdelujeta biološko kmetijo. V hlevu so krave, prašiči in perutnina. Pridelujeta tudi med in imata čebelarski muzej, poročajo Slovenske novice.

 

Domačija s čebelarskim muzejem in tudi žagarstvom ima velik potencial, njena lastnika pa sta na družino, ki bi se jima bila pripravljena pridružiti, takoj pripravljena prepisati del zemlje. 

Oglas Novice Zanimiv oglas, ki je na Facebooku deležen velike pozornosti

Dobrotniki očeta, ki je iskal nov dom, zasuli s ponudbami

O podobni zgodbi smo na Siol.net poročali decembra, vendar je takrat šlo za obraten položaj, saj je moški iskal dom na podeželju. Dobrotniki so očeta dveh otrok, tudi po zaslugi naših bralcev, zasuli s ponudbami za brezplačno oddajo bivališča, sam pa jim je v zameno pripravljen pomagati pri raznovrstnih hišnih in vrtnih opravilih. Foto: Facebook Foto: Facebook

"Izjemno sem presenečen nad velikodušnostjo Slovencev. Nekateri so me poklicali po telefonu, drugi poslali SMS-sporočilo. Večini niti še nisem mogel odgovoriti, čeprav nameravam odgovoriti prav vsem in se jim zahvaliti za pomoč. Čim več ponudnikov želim tudi osebno obiskati," je takrat dejal Peter.

Božiček Novice Božična zgodba, ki bo Ljubljančanu polepšala praznike

Poglejte si prispevek o življenju kmetov v Halozah. Video: Planet TV

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 34
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin