Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2023,
16.34

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,15

Natisni članek

Levica Luka Mesec Miha Kordiš

Petek, 11. 8. 2023, 16.34

8 mesecev, 2 tedna

Dokončno: Luka Mesec zapušča položaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,15
Luka Mesec | Poslanec Miha Kordiš je do Meščevega vodenja stranke kritičen. | Foto STA

Poslanec Miha Kordiš je do Meščevega vodenja stranke kritičen.

Foto: STA

V Levici so konec preteklega tedna končali evidentiranje kandidatov za člane izvršnega odbora, koordinatorja in njegovega namestnika. Za mesto koordinatorja se bo potegovala dosedanja namestnica Asta Vrečko, po poročanju Dela pa tudi poslanec Miha Kordiš, ne pa tudi dosedanji koordinator Luka Mesec.

Člane Levice namreč po junijskem volilnem kongresu, na katerem so volili 25 voljenih članov sveta stranke, še vedno čaka odločitev o vodstvu stranke za prihodnji dve leti.

To naj bi izbirali jeseni, so sporočili v začetku julija, do takrat pa stranka ostaja pod vodstvom koordinatorja Luke Meseca. Zadnji je pred kongresom še odločno napovedoval vnovično kandidaturo za zadnji mandat na čelu Levice, ob rezultatih volitev v svet stranke pa napovedal, da bo dal na na mizo vprašanje, ali naj še vodi stranko. Na volitvah v novi svet stranke je namreč od 25 voljenih članov mandat dobilo 15 iz tako imenovanega levega krila stranke, ki ga v javnosti predstavlja poslanec Miha Kordiš, ki je do Meščevega vodenja stranke kritičen.

Miha Kordiš, Levica.
Novice Kordiš: Vse, česar sem kriv, je, da sem na glas povedal, da je Rok Snežič kriminalec

V stranki so se zavili v molk

Prav Kordiš, ki je na volitvah v svet stranke dobil največ glasov, naj bi se po poročanju današnjega Dela odločil, da se poteguje za mesto na čelu stranke. Medtem naj bi bilo zdaj končno jasno, da se za to funkcijo dosedanji koordinator Mesec ne bo več potegoval, se je pa za kandidaturo odločila njegova dosedanja namestnica in ministrica za kulturo Vrečkova, ki so jo v preteklih tednih omenjali kot najverjetnejšo naslednico Mesca na čelu Levice.

V stranki, kjer so se glede izbire novega vodstva vse od rezultatov volitev v svet stranke zavili v molk, za dodatna pojasnila za STA tudi danes niso bili na voljo, saj da znotrajstrankarskih zadev ne bodo komentirali.

Junija izvoljena sestava sklica sveta stranke, ki jo je sklicala namestnica koordinatorja Levice Vrečko, se bo sicer na ustanovni seji sestala konec avgusta, v začetku septembra pa naj bi sledila izbira novega vodstva.

Miha Kordiš
Novice Kordiš pozval k vrnitvi stranke na levo
Ne spreglejte