SiolNET. Novice Slovenija
1,99

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Dobovšek: Čas je, da Slovenija postane dobra država

1,99

termometer

Bojan Dobovšek Dobra država
Foto: STA

Stranka Dobra država, ki jo vodi poslanec Bojan Dobovšek, je na današnji programski konferenci potrdila program za državnozborske volitve. Kot je prepričan Dobovšek, lahko z uresničitvijo njihovega programa Slovenija postane dobra država in se uvrsti v prvo evropsko ligo. Temelj programa je odprava korupcije na najvišji ravni.

V Stranki Dobra država svoj program združujejo v štiri temelje, na prvem mestu pa je odprava korupcije. Pri tem je Dobovšek v nagovoru poudaril, da gre za odpravo korupcije na najvišji ravni, saj "tista majhna korupcija omogoča ljudem, da preživijo".

"Institucije odpovedo, ko gre za korupcijo na najvišji ravni"

V izjavi po konferenci je pojasnil, da institucije v državi delujejo in znajo pobrati davke ter odkrivati nepravilnosti na najnižji ravni, vendar odpovedo, ko gre za korupcijo na najvišjem nivoju.

Prepoved opravljanja javne funkcije za tiste, ki so oškodovali družbeno premoženj

Pri drugem programskem stebru opozarjajo na zdrave finance. Dobovšek je ob tem spomnil na bančno vrzel in na težave na ravni kazenske odgovornosti ter na finančne institucije. V tem sklopu Dobra država napoveduje uvedbo prepovedi opravljanja javne funkcije za tiste, ki so oškodovali družbeno premoženje.

Bojan Dobovšek Dobra država Foto: STA

V programu se zavzemajo tudi za zdravo okolje in za zdravo življenje človeka, pri čemer želijo poudariti združevanje starejše generacije, ki ima izkušnje, z energijo in zrelostjo srednje generacije ter vihravostjo mladih. Po Dobovškovih navedbah se zavzemajo za to, da bo Slovenija varna država, temelječa na četrti industrijski revoluciji.

Sicer pa je Dobovšek poudaril, da bodo ustvarjali enake pogoje za malo in srednje gospodarstvo ter se trudili za napredek tako, da bodo ljudje spodbudno plačevali davke. Država bo tako po njegovih navedbah v funkciji partnerskega odnosa do gospodarstva in do ljudi.

V programu tudi enotna stopnja DDV

Med programskimi točkami je na primer uvedba enotne stopnje DDV, saj so prepričani, da bo to pocenilo in poenostavilo postopke pobiranja davka. Na področju infrastrukture med drugim napovedujejo vzpostavitev obalne straže in uvedbo avtocestne policije, na področju pravosodja pa med drugim uvedbo karierne odgovornosti tožilcev za izid kazenskega postopka. Obljubljajo tudi zmanjšanje števila ministrstev na manj kot deset.

Med kandidati tudi nekdanji veleposlanik Volk

Dobovšek zagotavlja, da imajo za vse ukrepe pripravljene ekipe in strokovnjake, večina ukrepov pa je po njegovem mnenju realnih. Kandidatno listo za državnozborske volitve še oblikujejo, kandidate pa bodo predstavljali na regionalni ravni. Nekaj znanih obrazov v strankarski ekipi se je predstavilo že lani na ustanovnem kongresu na Vrhniki, sodelovali pa so tudi na današnjem omizju. Med drugim nekdanji veleposlanik Vojko Volk, sociolog Zoran Kus, prvi mož Hranilnice Lon Jaka Vadnjal in Mirko Miklavčič, ki je vodil Združenje članov Vzajemne.

Dobovšek je danes ponovil, da bodo na volitvah nastopili samostojno, po volitvah pa da se bodo povezovali z vsemi, ki bodo imeli ustrezen program in ekipe, ki so program sposobne izvesti.

Komentarji

8

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Kiny / 23.03.2018. ob 19:45 +2 - 1

  DOBOVŠEK je en prepotentni tip. Se kar spozna...... samo nima moči. Lapa.... spet en star dec! In kaj boš? Pa saj si bil v kolesju - in si kaj spremenil, Dobovšek?? Briga mene. če boš lapal še naprej! KONKRETNIH rezultatov ni! TI kar lapaj - in če bi prišel na oblast, bi bilo ISTO! VAŽN TI JE DNAR V SVOJ ŽEP!

  +2 - 1
 • papirnica / 24.03.2018. ob 08:19 +1 0

  Dokler bodo v parlamentu stare garde kot so SDS IN SD ne bo nič od dobre države blizu im je pa Karl Rijavec z svojo lopovsko stranko upokojencev ki nateguje že 15 let upokojence.

  +1 0
 • truncek / 24.03.2018. ob 08:29 +1 - 1

  Če bi bila na listi samo on in Janez in bi mi nekdo s pištolo grozil, da moram enega obkrožiti, se raje dam ustreliti.

  +1 - 1
delitve: 56
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin