SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Delova osebnost leta 2010 je pisatelj Boris Pahor

1

termometer

Časopisna družba Delo je razglasila Delovo osebnost leta 2010. To je postal slovenski zamejski pisatelj Boris Pahor. Ob prejemu priznanja je povedal, da mu priznanje prinaša občutek zadoščenja.

Pahor pa se na drugi strani zaveda, da so bili nominirati tudi nekateri aktivni ljudje, ki bi si imenovanje prav tako zaslužili.

"Imamo vse sposobnosti za to, da nas svet spozna in spoštuje" V nagovoru zbranim in poznejši izjavi za medije je Pahor tudi priznal, da mu tovrstne nagrade pomenijo priložnost, da javnosti predstavi svoja razmišljanja in stališča. Delček teh je predstavil tudi tokrat. Po njegovem mnenju tako danes ni nobene potrebe, da se Slovenci kot narod utopimo v globaliziranem svetu. "Imamo vse sposobnosti za to, da nas svet spozna in spoštuje. Zato moramo ohraniti svojo identiteto in zavest sebi ter s tem pokazati tudi zgled drugim narodom," je poudaril.

Dvanajst najbolj opaznih, vplivnih in pozitivnih ljudi Bralci Dela so Delovo osebnost leta izbrali iz nabora dvanajstih najbolj opaznih, vplivnih in pozitivnih ljudi, ki ga je določilo uredništvo Dela. V nabor so se uvrstili: Ivo Boscarol, Japec in Jernej Jakopin, Roman Jerala, Matjaž Kek, Uroš Macerl, Petra Matos in Aleš Pevc, Neira Mikič, Boris Pahor, Renata Salecl in Dejan Zavec.

Prireditve so se poleg nekaterih nominirancev udeležili tudi premier Borut Pahor, minister za šolstvo Igor Lukšič, zunanji minister Samuel Žbogar in kmetijski minister Dejan Židan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin