SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Delavke Boxmarka odpuščene zaradi bolniške odsotnosti

1

termometer

 | Foto:
Sodišče je dalo prav delavkam iz ptujskega Boxmarka, ki so jih odpustili zato, ker naj bi bile preveč na bolniškem dopustu. Do kam lahko gredo delodajalci oziroma kako varni so delavci?

Podjetje Boxmark Leather iz Kidričevega pri Ptuju, katerega lastnica je švicarska družba Unicut AG, velja za enega večjih evropskih proizvajalcev usnjenih prevlek za sedeže luksuznih avtomobilskih znamk (Audi, Volkswagen, Mercedes, Lamborghini in druge). Ambiciozna družba zaposluje 1842 delavcev (večinoma žensk – šivilj), lani pa je bila izbrana za nadaljevanje proizvodnje nekdanjega Preventa, za kar je prejela tudi državno pomoč. Delovno sodišče Maribor je te dni odločilo, da je leta 2009 nezakonito odpustila štiri delavke.

Seznam delavk, ki so bile preveč na bolniškem dopustu

Spomladi 2009 je novi direktor Boxmarka Marjan Trobiš pripravil program presežnih delavcev in s približno 370 opravil razgovore, pri čemer se je osredotočal predvsem na to, koliko so imeli bolniškega dopusta. Zapisnik sodišča poroča o tem, da je na seznamu rumeno markiral tiste, ki so bili večkrat odsotni zaradi bolezni. Rastko Plohl, predsednik Neodvisnih sindikatov Slovenije, je povedal, da se jih je kar nekaj za pomoč obrnilo na sindikat, ki je zadevo posredoval inšpektoratu za delo, ta pa je ugotovil, da je med delavci 18 takšnih, ki so bili odpuščeni zaradi koriščenja bolniškega dopusta, s čimer je delodajalec kršil zakon o delovnih razmerjih. Na osnovi tega so se potem štiri delavke odločile za sodno pot. Po 20 mesecih pravdanja so dobile tožbo na prvi stopnji, po pritožbi podjetja pa tudi na drugi. Dve od njih sta se vrnili na delovno mesto, dve pa sta si poiskali drugo zaposlitev.

Zakaj so bile delavke odpuščene? Ena do štirih delavk ima otroka z multiplo sklerozo, zaradi česar je bila večkrat na bolniškem dopustu, druga je zato, ker je imela težave z zanositvijo, večkrat obiskovala terapije, tretja je izostajala zaradi zdravstvenih težav z rameni in psihičnih vzrokov, četrta pa je imela opravičilo zdravnika za nočno izmeno zaradi poškodbe, poleg tega je doma skrbela tudi za hudo bolnega moža. Delavke so na sodišču povedale, da so bile postavljene pred nesprejemljivo odločitev – družina ali služba.

Sodba je pozitivno sporočilo za vse slovenske delavce Plohl na očitke o medijski kampanji, ki mu jo očitajo, odločno odgovarja, da so se za razkritje medijem odločili zato, ker želijo javnosti in vsem delavcem v Sloveniji sporočiti, da je odločitev sodišča pokazala, da lahko delavci, ki so diskriminirani zaradi bolniške odsotnosti, svojo pravico poiščejo na sodišču, in da niso na milost in nemilost prepuščeni sami sebi: "To je sporočilo tudi za delodajalce, da kaj takega ne bo postal množičen pojav, in to je velik premik za delavce v Sloveniji. Slovenska družba je v grozljivem položaju! Zato so naše bitke ostre in brezkompromisne."

Kako varen je slovenski delavec?

Neodvisni sindikati sporočajo, da zgodba še ni končana: odprtih imajo namreč še 40 tožb, ker je podjetje zaposlenim dalo nove pogodbe, po katerih imajo delavci nižjo plačo in manj dopusta, kar po Plohlovem mnenju prav tako ni dovoljeno: "Če nam tu uspe, pomeni, da vam za isto delo, ki mu delodajalec spremeni ime, ne sme ponuditi manjše plače in skrajšati število dni dopusta. Gre za vprašanje, kako varen je slovenski delavec in do kod lahko gre delodajalec. Izidi teh tožb bodo odločali o tem, kaj bo postala sodna praksa. Če zgubimo, je to katastrofa za državo."

Podjetje nima le temne plati Plohl pove tudi, da s temi primeri ne želijo blatiti podjetja Boxmark, ki mu prizna izredno dobro vodenje in ambicioznost, saj je še leta 2009 poslovalo z izgubo, letos pa bodo rezultati pozitivni. V letu dni je priskrbelo ogromno novega dela, zgradilo tri nove proizvodne hale in skladišče v Kidričevem, načrtuje pa še nove dejavnosti. Med drugim je eno od redkih podjetij, ki je v času krize povečalo število zaposlenih za 30 odstotkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin