SiolNET. Novice Slovenija
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Delavci migranti s pritožbo na Evropsko sodišče za človekove pravice

0,15

termometer

pravni nasvet kladivo frontal
Foto: Thinkstock

Sindikat delavcev migrantov Slovenije bo na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu vložil pritožbo zoper Slovenijo, ker ni omogočila referendumov, ki so jih zahtevali. Prav tako tudi ni razveljavila odločitve predsednika DZ Milana Brgleza, da ne določi roka za zbiranje podpisov za razpis referendumov, so sporočili iz sindikata.

Slovenija je s tem, ko ni omogočila referendumov in ni razveljavila omenjene Brglezove odločitve, delavcem migrantom kršila pravico do izražanja v referendumskem postopku, so zapisali v sindikatu.

Sindikat: Slovenija krši evropsko konvencijo človekovih pravic

Ker Slovenija ni omogočila pravnega sredstva zoper Brglezovo odločitev o prekinitvi referendumskega postopka že pred uveljavitvijo zakonov, o katerih bi bilo treba razpisati referendum, je po mnenju sindikata kršila pravico do učinkovitega pravnega sredstva. Izpodbijanje odločitve predsednika DZ šele po uveljavitvi zakonov namreč ne more biti učinkovito, so pojasnili.

"Slovenija s stališčem, da država lahko krši pravice, ko meni, da jih državljani zlorabljajo, krši evropsko konvencijo človekovih pravic," je zapisal predsednik sindikata Martin Ivec.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin