SiolNET. Novice Slovenija
1,35

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Dars za gradnjo cevi karavanškega predora v pogajanja s šestimi ponudniki

1,35

termometer

predor Karavanke
Medtem ko v Sloveniji na izbiro izvajalca gradnje druge cevi predora Karavanke torej še čakamo, se je na avstrijski strani gradnja druge cevi predora, ki skupaj meri 7948 metrov, začela že septembra. Avstrija in Slovenija naj bi mejo prebili leta 2022. Foto: Klemen Korenjak

Dars bo izvajalca del za gradnjo druge cevi predora Karavanke izbral s pogajanji, h katerim bo povabil šest ponudnikov, tudi turškega gradbinca Cengiz. Kot so zapisali na Darsu, je njihova strokovna komisija po temeljitem pregledu vseh ponudb ugotovila, da so vse nedopustne, zato bodo začeli nov postopek.

Strokovna komisija za izvedbo postopka javnega naročila za gradnjo vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke je po temeljitem pregledu vseh ponudb ugotovila, da so vse ponudbe nedopustne, so zapisali na upravljavcu državnih cest in dodali, da se je postopek zato zaključil brez izbire.

"Obenem smo v odločitvi zapisali, da bomo po njeni pravnomočnosti izvedli konkurenčni postopek s pogajanji," so dodali. Če ne bo pritožbe, bo odločitev Darsa pravnomočna 28. februarja.

predor Karavanke Siol Plus Samo Rugelj: Druga cev Karavank, drugi tir in drugi NUK

Dars bo pozval šest ponudnikov

K oddaji ponudb bo Dars v postopku s pogajanji pozval šest ponudnikov, za katere je strokovna komisija ugotovila, da so dokazali usposobljenost in da zanje ne obstajajo razlogi za izključitev.

Poleg Cengiza bodo k oddaji ponudb pozvani še Implenia Österreich v konzorciju z Implenia Švica in CGP Novo mesto, Gorenjska gradbena družba v sodelovanju s češkim Metrostavom, Kolektor CGP z Rikom in turškim Yapi Merkezijem, sarajevski Euroasfalt s Cestnim podjetjem Ptuj ter grški J&P Avax.

predor Karavanke Posel danes Turki: Drugo cev predora Karavanke bi zgradili brez dodatnih aneksov #video

Odločitev o oddaji naročila je bila razveljavljena

Dars je sicer lani za izvajalca del izbral turško podjetje Cengiz, ki je z 89,3 milijona evrov podal za najmanj 15 milijonov evrov cenejšo ponudbo od ostalih osmih ponudnikov, a se je postopek zaradi pritožb neizbranih ponudnikov znašel na državni revizijski komisiji. Ta je konec novembra odločila, da izbrana Cengizova ponudba zaradi sprememb v času samega postopka nedopustna in je odločitev o oddaji javnega naročila razveljavila.

Medtem ko v Sloveniji na izbiro izvajalca gradnje druge cevi predora Karavanke torej še čakamo, se je na avstrijski strani gradnja druge cevi predora, ki skupaj meri 7948 metrov, začela že septembra. Avstrija in Slovenija naj bi mejo prebili leta 2022.

predor Karavanke Posel danes Avstrijci začeli gradnjo druge cevi predora Karavanke

Komentarji

8

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • niagara1 / 15.02.2019. ob 20:40 +7 - 2

  predno bo dars podpisal pogodbo o gradji ,bodo Avstrici s tunelom ze v Ljubljani.

  +7 - 2
 • niagara1 / 15.02.2019. ob 18:48 +6 - 1

  verjetno pri darsu so drugi zakoni ,da kar je prav je narobe.saj smo prica kako so si ustvarjali delo na avto cesti,eni gradijo kontolo za vinjete ,z druge strani pa ze razbijajo.to je uspesno zaposlitev ,ki traja vecno.patent pa ishaja menda iz Afrike.

  +6 - 1
 • NKE / 15.02.2019. ob 19:06 +6 - 2

  Avstrijci bodo prvi na svetu zgradili tunel, ki ima vhod samo na eni strani. Na koncu bodo naredili razširjen prostor za polkrožno obračanje...

  +6 - 2
delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin