Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2013,
18.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 27. 10. 2013, 18.19

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Primož Ulaga od športnikov zahteval provizije?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes v Danes o protestih po Sloveniji, davku na nepremičnine, škofjeloški obvoznici ter o spornem početju Primoža Ulage med opravljanjem funkcije predsednika smučarske zveze.

Leto dni po prvem protestu, ki je sprožil val demonstracij po vsej državi in s položaja odnesel takratnega mariborskega župana Kanglerja, danes v šestih mestih znova pripravljajo proteste. Največ udeležencev se je zbralo v Mariboru. Protesti so bili tudi v prestolnici in po manjših mestih po Sloveniji. Tresla se gora, rodila se je miš – še enkrat, bi lahko še dodali. Po kategoričnem nasprotovanju davku na nepremičnine je DeSUS danes obrnila ploščo in napovedala, da bo vseh pet poslancev podprlo zakon. Ta za vse stanovanjske nepremičnine predvideva 80-odstotno osnovo za prihodnje leto, 90-odstotno za leto 2015 ter polno osnovo od leta 2016. To, da se vladna politika strinja z novim davkom, pa ne spremeni dejstva, da se s tem davkom ne strinja opozicija. Seveda so odločno proti tudi gospodarstveniki. Danes so bili znova zelo jasni – noben nov davek ne pride v poštev. Po njihovih izračunih bi namreč nepremičninski davek slovenskemu gospodarstvu vsako leto pobral med 130 in 170 milijonov evrov. Glavno finančno breme pri nepremičninskem davku pa bo padlo na ljudstvo, ki je prav tako odločno proti. Obdavčitvi nasprotujejo kar tri četrtine vseh Slovencev.

Škofjeloške obvoznice še vedno ne bodo začeli graditi, saj na četrto odločitev državne direkcije za ceste, kdo bo gradil, že padajo pritožbe. In tako bo projekt, za katerega največjo odgovornost nosi prav direkcija s spornimi odločitvami in dvoumnimi razpisi, najverjetneje ostal brez evropskih sredstev. Ta pa bi lahko dobili le, če bo obvoznica nared do jeseni 2015.

Dolgo so o tem govorili in na to namigovali, zdaj je naš novinar Erik Blatnik prišel do dokazov – Primož Ulaga je od športnikov zahteval provizije tudi med opravljanjem funkcije predsednika smučarske zveze. Novinar je pridobil dokumente, ki dokazujejo, da je Ulaga prek svojega podjetja slovenskim športnikom izstavljal račune ob pridobivanju različnih sponzorskih sredstev.

Ne spreglejte