Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2013,
17.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 9. 6. 2013, 17.22

8 let

Danes v Danes: "Okostnjaki pa padajo tudi iz druge največje državne banke"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V informativni oddaji Danes med drugim o tem, kaj bo z državno pomočjo Svei, o NKBM, o podaljšani kazni za Bineta Kordeža, o pravosodju pri nas, o dopolnjenem seznamu davčnih dolžnikov ...

Medtem ko je vlada Alenke Bratušek brez zadrege Cimosu odobrila 35 milijonov davkoplačevalskih evrov, še naprej mečka pri reševanju zagorske Svee. Kljub temu da tam potrebujejo kar 25-krat manj. Zagorski mizarji in delničarji so se za državno pomoč pripravljeni odpovedati svojemu deležu v podjetju v korist države.

Okostnjaki pa padajo tudi iz druge največje državne banke – Nove kreditne banke Maribor. Pogovarjali smo se s predsednikom uprave Alešem Haucem.

Bine Kordež je vse bliže zapahom. S pritožbo na višjem sodišču je povsem pogorel, prisojeno petletno zaporno kazen pa so mu le podaljšali, in to na šest let in pet mesecev. Merkur je pri sporni prodaji enega od trgovskih centrov oškodoval za vrtoglavih devet milijonov evrov.

Čeprav je pravosodje neodvisen organ, je vsa leta posredno ali neposredno izpostavljeno pritiskom politike. Namesto spoštovanja prava in pravilnega pravnega postopanja je, zlasti kadar gre za sojenje politikom, še naprej v ospredju delitev na leve in desne.

Najnovejši seznam največjih davčnih dolžnikov v državi je daljši za dobrih 200 neplačnikov in težji za 11 milijonov evrov. Na vrhu je še vedno Zlatan Kudić oziroma njegovo podjetje Maxicom, ki ga je po vseh dolgovih pospremil do stečaja. Zato davkarija od njega ne more več pričakovati poplačila. Ga bo potemtakem Kudić vrnil sam?

Na črnem seznamu hrvaških utajevalcev pa se je znašel eden od najbogatejših Slovencev Tomaž Lovše. Z ženo naj bi Hrvaški dolgovala skoraj 800.000 kun oziroma dobrih 106.000 evrov. Lastnik Dinersa ima sicer težave, saj je Banka Slovenije njegovi družbi odvzela dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev.

"Leteli so po zraku. Bilo je, kot da bi se jih kdo lotil s sekiro," posledice strele, ki je pri novomeški gostilni okoli poldneva udarila v tri ljudi, opisuje znani gostinec. A so imeli srečo v nesreči, 66-letni francoski državljan in njegova 63-letna žena sta zaradi številnih poškodb pristala v novomeški bolnišnici, vendar nista v smrtni nevarnosti.

Ne spreglejte