Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 10. 2014,
18.35

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Planet TV Danes Danes

Četrtek, 30. 10. 2014, 18.35

5 let, 2 meseca

Danes v Danes: Kaj se dogaja z nogometaši Maribora?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V informativni oddaji Danes med drugim o pogajanjih med vlado in sindikati, o slovenski komisarki, izvedeli pa boste tudi od česa smo Slovenci najbolj odvisni.

Vlada stopnjuje pritisk na javni sektor. Bodo policisti, medicinske sestre, gasilci, vojaki končali skoraj na pragu revščine? Vladi teče voda v grlo in če do konca leta s sindikati ne sklene dogovora, bo v proračunu zazijala več sto milijonska luknja. Sindikati napovedujejo še trša pogajanja. V Bruselj bomo pospremili Violeto Bulc, slovensko komisarko, ki bo v Junkerjevi komisiji vodila prometni resor in se tako soočala s težavami, ki pestijo Evropo. Komisija bo že v sredo zavihala rokave. Kar petina slovenskega bruto družbenega proizvoda je odvisna od sodelovanja z nemškim gospodarstvom. Miro Cerar je pred tremi dnevi od Angele Merkel dobil navodila, kako naj vlada. Mi pa vam pokažemo zgodbo iz Berlina, ki govori, kako pomemben vpliv ima na nemško gospodarstvo turizem. Šli smo po sledi letošnjega rekordnega zasega konoplje, ki jo Slovenci veliko pridelujemo kar doma. Tudi po uporabi marihuane smo v samem evropskem vrhu. Ker se začenja mesec preprečevanja odvisnosti, sprašujemo, koliko in od česa smo Slovenci najbolj odvisni?

V Sloveniji je predebel vsak šesti Slovenec. Število pa še narašča. Eden od načinov boja s pretirano debelostjo je poseg, pri katerem s kirurškimi metodami zmanjšajo želodec. Roža Karan je tako shujšala kar 90 kilogramov in postala popolnoma nov človek.

Slovenija je še neodkriti golfski biser. Imamo dvanajst atraktivnih golf igrišč, tudi za najbolj petične goste. Iz Slovenije pa prihajajo tudi najboljši mladi igralci golfa. Predstavljamo vam dva mlada, obetavna golfista, enajstletnega Kristjana Burkelca in desetletno evropsko prvakinjo Pio Babnik.

Kaj se dogaja z nogometaši Maribora, ki letos v državnem prvenstvu ne blestijo? Za vodilnimi Domžalami zaostajajo že 9 točk, že v sredo pa jih čaka veliki obračun lige prvakov s Chelseajem. O njihovih težavah in možnostih smo se pogovarjali tudi z Bojanom Prašnikarjem.

Ne spreglejte