Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 10. 2013,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 25. 10. 2013, 18.48

8 let

Danes v Danes: Ali je krška nuklearka sploh še varna?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes v oddaji Danes o zapletih v naši edini jedrski elektrarni, o Rominji Sonji Brajdič, ki se je pred nasilnim sosedom zatekla kar v gozd, in o krompirjevih počitnicah.

Zadnje dni Slovenijo razburjajo resni zapleti v naši edini jedrski elektrarni. Pred dvema tednoma so v Krškem priznali, da so gorivne palice v bazenu izrabljenega jedrskega goriva poškodovane precej bolj, kot so pričakovali, kar rešujejo s posebno podmornico. To je na noge pognalo okoljevarstvenike, ki državo sprašujejo, ali je nuklearka sploh še varna in kaj bo, če se zgodi kaj hujšega. Skrbi jih tudi starost jedrske elektrarne, 30 let ima, v zadnjih letih se je večkrat nenadzorovano ustavila.

V veliki stiski – na dežju in mrazu – se je znašla tudi Rominja Sonja Brajdič s svojimi petimi otroki. Če običajno poročamo o sporih med Romi in neromskim prebivalstvom, gre v tem primeru za spor znotraj enega od črnomaljskih romskih naselij. Brajdičeva se je pred nasilnim sosedom zatekla kar v gozd in nekaj mesecev z otroki živela v šotoru, pred kratkim pa ji je uspelo pridobiti prikolico. Tudi taka streha nad glavo za zimski mraz seveda ni primerna, a kaj, ko druge rešitve ni.

Jutri se začenjajo krompirjeve počitnice, ki se jih bodo zagotovo najbolj razveselili otroci. Veliko družin ta čas izkoristi za krajše potovanje, v turističnih agencijah pravijo, da so popolnoma razprodane evropske prestolnice. Nič manj lepo se zagotovo ne bodo imeli tisti otroci, ki bodo ostali doma. Morda bodo nekateri počeli tisto, kar oznanja ime počitnic.

V oddaji Danes tudi o plazu v občini Duplek, ki je pred šestimi meseci resno ogrozil šest hiš. Zdaj so vendarle začeli njegovo sanacijo. In zakaj so morali stanovalci ogroženih hiš toliko časa trepetati za svoje imetje in celo življenja? Ker država ni prispevala ničesar, je morala vseh 400 tisoč evrov plačati občina sama. V tako majhni občini pa je toliko denarja težko zbrati.

Ne spreglejte