Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2020,
6.28

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

3

Natisni članek

vreme vremenska napoved Maribor neurje

Ponedeljek, 29. 6. 2020, 6.28

3 leta, 9 mesecev

Štajersko zajela neurja, izključena ni niti toča #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

3

Pogled iz Maribora proti severovzhodu | Pogled iz Maribora proti severovzhodu države | Foto Nina Vogrin

Pogled iz Maribora proti severovzhodu države

Foto: Nina Vogrin

Nevihte z močnim vetrom, ki so zaradi prehoda hladne fronte popoldne zajele del Koroške, Štajerske in Pomurja ter se pomikajo proti Dolenjski, so povzročile kar nekaj težav. Gasilci in druge intervencijske službe imajo polne roke dela. Veter je v središču Maribora podrl tri drevesa, v naselju Zgornja Ložnica pa razkril del strehe osnovne šole. Temperature so se v pol ure spustile s 30 stopinj Celzija na 19 stopinj Celzija. 

Predvsem drevesa je močan veter podiral na območju občin Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Žetale, Sveta Ana, Poljčane in Selnica ob Dravi. V občini Duplek je razkril del strehe stanovanjske hiše, v občini Kidričevo pa je v naselju Pleterje veter zlomil drog električne napeljave. Domači gasilci so drog odstranili in zavarovali, kažejo podatki centra za obveščanje.

Veter razkril del strehe

V občini Slovenska Bistrica je močan veter v naselju Zgornja Ložnica razkril del strehe osnovne šole, v naselju Spodnja Polskava in Pokoše je podrl drevesi, v naselju Visole pa je drevo padlo na streho stanovanjske hiše. V občini Šentilj je meteorna voda v naselju Ceršak zalila prostore poslovnega objekta.

Težave so imeli tudi v naselju Zgornje Gruškovje v občini Podlehnik, kjer je meteorna voda z vejami in umazanijo zapolnila most ter se začela razlivati. Gasilci so odstranili dva kubična metra vej in umazanije in počistili prepust ter s tem omogočili pretok vode.

Podrto drevo v Mariboru | Foto: Matjaž Vertuš Foto: Matjaž Vertuš

Neurja so to popoldne zajela tudi Koroško

Na območju Dravograda je voda zalivala objekt v Sv. Danielu, posredovali so gasilci, na Muti pa so morali na več lokacijah odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet na lokalnih cestah. Podobno je bilo na območju občine Podvelka in Lovrenc na Pohorju, kjer je močan veter podrl dve drevesi na cesto v naselju Puščava in Rdeči Breg. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi plazu pri Vuhredu zaprta cesta Ribnica na Pohorju–Vuhred.

Močan veter je popoldne podiral tudi drevesa na območju občine Brežice, v naselju Libna v občini Krško pa je veter poškodoval drog električne napeljave. Tudi na območju Sevnice je veter odlomil smreko in poškodoval električni daljnovod. V obeh primerih so o tem obvestili dežurno službo Elektro Celje, na spletni strani še navaja center za obveščanje, poroča STA.

Oblačnost bo naraščala

Po napovedih vremenoslovcev bo od severa oblačnost naraščala, plohe in nevihte bodo najprej zajele severne kraje, nato se bodo pojavljale tudi južneje. Mogoča bo tudi kakšna močnejša nevihta. Predvsem na severovzhodu bo prehodno zapihal okrepljen severnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 stopinj Celzija, je bilo zjutraj zapisano na spletni strani agencije za okolje (Arso). Pozneje je Arso izdal opozorilo, da bodo popoldne predvsem na severovzhodu države lahko nastala krajevna neurja z močnimi sunki vetra in nalivi. Izključili niso niti toče.

Podrobnejšo vremensko napoved preberite na vreme.siol.net.

Podrto drevo v Mariboru | Foto: Matjaž Vertuš Foto: Matjaž Vertuš

Jutri bodo padavine ponehale

Jutri bo sprva pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bodo še manjše krajevne padavine. Čez dan se bo jasnilo. Prehodno bo nekoliko manj toplo. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem in na jugovzhodu do okoli 29 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije.

Ne spreglejte