SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Damjanovič še na čelu filharmonije še manj kot mesec dni

0

termometer

 | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

Direktor Slovenske filharmonije (SF) Damjan Damjanovič je potrdil, da je ministrstvo za kulturo izdalo sklep, s katerim ga je s 15. novembrom razrešilo s položaja direktorja javnega zavoda. Sklepa dodatno ni želel komentirati, na ministrstvu za kulturo pa za zdaj izjav o zadevi še ne dajejo.

Razlogov, zaradi katerih je minister za kulturo Tone Peršak sprožil postopek Damjanovičeve razrešitve, na ministrstvu niso želeli pojasniti do konca postopka. Svet in strokovni svet filharmonije, ki so ju pozvali k podaji mnenja o predčasni razrešitvi, pa sta na skupni seji v začetku septembra presodila, da je razlogov dovolj, da direktor predčasno zapusti tretji mandat na čelu te glasbene ustanove.

Kot je po seji pojasnila predsednica sveta Marjetica Mahne, so ugotovili, da je ministrstvo poleg argumentov iz predloga za Damjanovičevo razrešitev, ki ga je novokonstituirani svet posredoval ministru junija letos, našlo še dodatne razloge za to potezo. Predsednik strokovnega sveta Andrej Petrač pa je povedal, da so samo še enkrat sprejeli tisto, kar so že sklenili in ministru poslali novembra lani.

Slovenska filharmonija | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Razlogi: obnova stanovanja brez soglasja ...

Med razlogi za razrešitev je Marjetica Mahne omenila ugotovitve v postopku nadzora in revizije nad poslovanjem filharmonije na postopek oddaje in obnove stanovanja direktorju Damjanoviču ter naložbe v stanovanje in druge naložbe, izvedene brez soglasja sveta zavoda. Strokovni svet pa je že lani izrazil nezadovoljstvo nad njegovim strokovnim delovanjem.

Na čelu filharmonije od leta 2003

Damjanovič je na čelu filharmonije od oktobra 2003, tretji zaporedni mandat pa se mu izteče oktobra prihodnje leto. V zadnjem letu in pol je bil večkrat tarča očitkov zaposlenih o neprimernosti za to funkcijo. Skupno sejo svetov, na kateri sta oblikovala mnenje o predčasni razrešitvi, je sicer označil za nezakonito in v neskladju z ustanovitvenim aktom filharmonije.

O tem, da je ministrstvo za kulturo izdalo sklep, s katerim je Damjanoviča s 15. novembrom razrešilo s položaja direktorja SF, je danes poročal portal Nova24. Medij je navedel še, da zoper sklep ministrstva "pritožba ni dovoljena, lahko pa Damjanovič vloži tožbo na upravo sodišče".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin