SiolNET. Novice Slovenija
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Covid globoko zarezal v gostinstvo in turizem #video

0,52

termometer

Gostinstvo in turizem sta se spremenila. Drugačna ni samo ponudba, predvsem močno primanjkuje kadra. Samo gostinci bi potrebovali okoli pet tisoč dodatnih delavcev, saj jih je v koronačasu veliko zapustilo panogo. 

Na Bledu so se slovenska podjetja iz gostinskega, turističnega in velneškega sektorja sestala s študenti, ki prihajajo na trg delovne sile. Med študenti in delodajalci so izvedli karierne razgovore, da bi izbrali delodajalca za opravljanje prakse in poznejšo morebitno zaposlitev. 

V gostinstvu in turizmu je covid pustil največje brezno. V obdobju zaprtja so številni pobegnili v druge poklice. Kadra s tega področja vse bolj primanjkuje tudi v slovenskem turističnem biseru. "Po eni strani imamo vse svetovne nagrade, smo gastronomska regija, karkoli si zamislite. Naše sosednje dežele, kakšna Koroška, Furlanija bi bile presrečne, pa tega ne dobijo. A če po drugi strani ne bo ljudi, je to vse skupaj brca v prazno, na žalost," je povedal župan Bleda Janez Fajfar.

Dragan Ćulibrk Posel danes Želimo si več gospodarskih programov in razumevanja države, za kakovost pa lahko poskrbimo sami delavci tovarna Posel danes Slovenija ima rekordno pomanjkanje delovne sile Gaj Herman Trendi Kako prihodnost gostinstva v Sloveniji vidi študent gostinske šole #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin