SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cerkveniku iz UKC poslali odpoved delovnega razmerja

4

termometer

Svetovalcu generalne direktorice ljubljanskega UKC Gregorju Cerkveniku so iz UKC poslali odločitev v okviru postopka za odpoved delovnega razmerja, sproženem zaradi suma, da je zlorabil položaj.

O vsebini odločitve v UKC ne govorijo, po poročanju Radia Slovenija so mu poslali odpoved delovnega razmerja, ki naj bi jo Cerkvenik po poročanju spletne strani RTV Slovenija že dobil. Odvetnik: Delodajalec je brez pravne podlage posegel v Cerkvenikove pravice Cerkvenikov odvetnik Marko Zaman je povedal, da so UKC pretekli petek poslali zahtevo za odpravo kršitev pravic iz delovnega razmerja, nato pa ta četrtek še zahtevo za odpravo kršitev pravic zaradi posega v komunikacijsko in informacijsko zasebnost. Menijo namreč, da je delodajalec, še preden je bila Cerkveniku vročena kakršna koli odpoved, obvestilo ali uradni dokument, brez pravne podlage posegel v njegove pravice s tem, ko so mu odvzeli računalnik in zunanji disk.

O tem je Cerkvenikov odvetnik v četrtek zvečer obvestil tudi informacijsko pooblaščenko in ji podal predlog za inšpekcijski nadzor. Le-ta je po poročanju MMC RTVS potekal več ur.

Cerkvenika sumijo, da je UKC oškodoval za več sto tisoč evrov Generalna direktorica UKC Darinka Miklavčič je 22. julija na novinarski konferenci povedala, da je nekaj dni pred tem kriminalistom predala primer suma zlorabe položaja ter da je kaznivega dejanja osumljen eden njenih ožjih sodelavcev, zoper katerega so že sprožili postopek za odpoved delovnega razmerja. Za čas, dokler se zadeve ne razčistijo, pa so zanj odredili prepoved vstopa v prostore. O imenih in drugih podrobnostih Miklavčičeva ni želela govoriti. Kot so kasneje poročali mediji, naj bi Cerkvenika sumili, da je UKC oškodoval za več sto tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin