Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2014,
20.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vlada slaba banka

Četrtek, 4. 12. 2014, 20.33

8 let

Cerar ocenil, da so prejemki vodilnih na slabi banki nerazumno veliki, a končne odločitve o znižanju ni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vlada je obravnavala odzivno poročilo na ugotovitve komisije za preprečevanje korupcije glede Družbe za upravljanje terjatev bank (DUBT), a razprave še ni končala.

Ugotovila je, da obstajajo resne skrbi glede politike prejemkov in poslovanja DUTB, obseg zmanjšanja prejemkov pa še proučuje. Odločitev naj bi sprejela na eni prihodnjih sej. "Obstajajo dogajanja, ki vzbujajo resno skrb" Kot je na novinarski konferenci po seji vlade povedal premier Miro Cerar, je vlada že ugotovila, da v zvezi s politiko prejemkov in poslovanjem Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) "obstajajo dogajanja, ki vzbujajo resno skrb".

Vlada proučuje obseg zmanjšanja prejemkov in kadrovske spremembe, ki jih bo treba izvesti, da bi zagotovili boljši nadzor in bolj učinkovito delo DUTB, je dejal predsednik vlade. Pri tem pa vlada čaka tudi na revizijo računskega sodišča, da bodo lahko "še bolj celovito ocenili položaj", je dodal.

Ocenil, da so prejemki vodilnih na DUTB "nerazumno veliki" Cerar je ocenil, da so prejemki vodilnih na DUTB "nerazumno veliki", in menil, da "moramo Slovenci tako v tem primeru kot tudi sicer uporabiti malo več zdrave pameti".

Kadrovske spremembe bodo upravičene, če bodo ugotovili, da so se zgodile napačne odločitve ali poslovanje in nadzor nista bila dovolj uspešna, je dejal.

Dokončni sklepi na eni prihodnjih sej Napovedal je, da bo vlada dokončne sklepe v zvezi s tem sprejela na eni prihodnjih sej.

Odzivno poročilo ministrstva za finance je bilo korektno, je ocenil Cerar, pogrešal pa je nekoliko več vsebinske analize dozdajšnjega poslovanja DUTB. Pojasnili so mu, da lahko velik del odgovora na to pričakuje v prihajajočem poročilu o reviziji računskega sodišča.

Ni še znano, kakšno bo znižanje prejemkov Kakšno bo znižanje prejemkov vodilnih, tako še ni znano. Gradivo, ki je bilo objavljeno na spletnih straneh vlade, je bilo le osnova za razpravo in ne pomeni dejanskih zneskov, je poudaril.

KPK je pripravila poročilo o delovanju DUTB, ni pa ga še javno objavila. Po poročanju medijev v poročilu ugotavlja domnevno sporno najemanje zunanjih svetovalcev in pomanjkljiv nadzor.

Ne spreglejte