SiolNET. Novice Slovenija
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Brezplačna šolska prehrana za vse? Pečan: Gre za rahlo populističen ukrep. #video

0,14

termometer

Prihodnja vlada je v svojo koalicijsko pogodbo zapisala tudi uvedbo brezplačne šolske prehrane za vse učence in dijake. Gre za ukrep, ki ga je pred leti sprejela že vlada Janeza Janše, a se ni obdržal prav dolgo. Bi lahko bilo tokrat drugače?

"Ta ukrep je že v preteklosti, pred približno 14 leti, uvedla takratna vlada in se je izkazal za slabega. Izkazalo se je, da je bilo zavržene hrane bistveno več, da se nekateri ne želijo prijaviti, da tega ne potrebujejo. Tako da mislim, da gre za rahlo populističen ukrep, ki morda ni bil dobro premišljen," je ukrep prihodnje vlade komentiral predsednik zveze ravnateljev in pomočnikov ravnateljev Gregor Pečan. 

Ob tem je Pečan poudaril, da takšne spremembe zahtevajo veliko premisleka: "Se lepo bere, ko je napisana, ampak veliko težje jo je izvesti v praksi."

"To je treba narediti strateško, ne tako na hitro, pavšalno"

Subvencije za obroke bi nedvomno morali razširiti tudi na tiste, kjer ima eden ali imata oba starša minimalni prihodek, pravijo na Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje. "Je pa treba to narediti strateško, ne tako na hitro, pavšalno," je povedala Doris Rojo.

Koalicijska pogodba po Pečanovem mnenju sicer prinaša nekatere pozitivne rešitve. Med drugim je opozoril na večjo težo Nacionalnega preverjanja znanja in potrebo po izenačitvi standardov za izobraževanje na domu in v šoli.

Koalicija Novice Golob: Šli bomo po nekoliko drugačni poti. Mesec začasno na ministrstvo za delo. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin