Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2013,
21.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 6. 2. 2013, 21.38

8 let, 5 mesecev

Brezigarjeva: Vsi politiki v Sloveniji niso skorumpirani in vsi ne kradejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na javni tribuni Zbora za republiko v Celjskem domu so sogovorniki skušali odgovoriti na vprašanje, kdo nam je v resnici ukradel državo.

Državna sekretarka na notranjem ministrstvu Barbara Brezigar tako meni, da države v celoti sploh še nismo vzpostavili. Lahko pa jo vzpostavimo, če smo vsi za to in če stopimo skupaj, je dejala. Brezigarjeva: Nacionalni interes je v Sloveniji najbolj zlorabljen pojem Brezigarjevo skrbi, da se v Sloveniji ne spoštujejo pristojnosti, ob tem pa je poudarila, da je kot nekdanja generalna državna tožilka šest let bila bitko za priznanje njenih pristojnosti. Meni tudi, da je nacionalni interes v Sloveniji najbolj zlorabljen pojem, država se sooča tudi s prenormirano zakonodajo. "Za uspešno državo je treba garati" Po oceni Brezigarjeve vsi politiki v Sloveniji niso skorumpirani in vsi ne kradejo. "Kakšne politike volimo, je odvisno od nas volivcev. Za uspešno državo je treba garati," je pojasnila. Po njenih besedah je pomembno vedeti, v državi hoče delati za skupno dobro. Za Brezigarjevo mediji ne odpirajo pravih vprašanj, problem vidi tudi v reakciji določenih institucij na kritiko. Po njenem mnenju v Sloveniji še vedno nismo razmejili, kaj je resna kritika in kaj sovražni govor. Aplenc: Državo je ukradel prenovljeni vrh komunistične stranke Publicist Andrej Aplenc meni, da je državo ukradel prenovljeni vrh komunistične stranke, ki je načrtoval obvladovanje gospodarstva še pred osamosvojitvijo Slovenije. Gre za odtujene centre moči oziroma strice, kot jih je poimenoval Jože Pučnik, pravi Aplenc, ki je izpostavil, da ga je prejšnji politični sistem dvakrat poslal na Goli otok.

"Zakon o protikorupcijski komisiji je protiustaven" Po njegovih besedah je nekdanji predsednik državnega sveta Blaž Kavčič za nek medij povedal, da je v davčne oaze izginilo okoli 20 milijard evrov. Razlog za gonjo proti Janši pa Aplenc vidi v tem, da je aktualna vlada predvidevala ustanovitev slabe banke. Glede zakona o protikorupcijski komisiji je dejal, da je protiustaven, ker ne omogoča sodnega varstva in nobene pritožbe.

Rant: Majhni prekrškarji se kaznujejo, "velike ribe" pa ne Član sveta Zbora za republiko Jože Rant meni, da vprašanje, kdo je ukradel državo, ni dovolj, pač pa se je treba vprašati, kdo je ukradel vest, mir in slogo. Po njegovi oceni ne zaupamo več v poštenje in moralne vrednote. Laž je premagala resnico, majhni prekrškarji se kaznujejo, "velike ribe" pa ne, je opozoril. Po besedah Ranta moramo ostati pokonci in se ne smemo prepustiti lažnim obtožbam velike manjšine. Zanj je vladna koalicija naredila veliko, zato se je vprašal, ali je vredno to zdaj v nekaj mesecih zrušiti.

Tomšič: Slovenija se kot družba nahaja na razpotju Slovenija se po mnenju sociologa Matevža Tomšiča nahaja na zgodovinski prelomnici. "Ne gre za to, da se mora Slovenija izkopati iz globoke gospodarske krize, ampak se Slovenija kot družba nahaja na razpotju. Gre za to, kakšen razvojni model bo država izbrala. Ali bo izbrala model tržnega kapitalizma in demokracijo ali pajdaški kapitalizem in kvazidemokracijo," je še dejal Tomšič.

Ne spreglejte