Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 7. 2014,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 6. 7. 2014, 19.09

8 let

Bratuškova v pismu Vatikanu: Verjamem, da veste, kje so meje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednica vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek je po diplomatski poti poslala pismo Vatikanu, v katerem jih sprašuje, če se jim zdi dopustno vmešavanje Cerkve v pravosodno vejo oblasti.

Predsednica vlade Bratuškova v pismu sprašuje, ali je Vatikan seznanjen z dejanji slovenske Cerkve in ali se jim zdi dopustno vmešavanje Cerkve v pravosodno vejo oblasti. Ob tem je izrazila pričakovanje, da bo Vatikan Sloveniji posredoval stališče do dogajanja v zvezi s slovensko Cerkvijo, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi Zavezništva Alenke Bratušek (ZaAB).

Glavan meni, da je Patria montiran politični proces Predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Glavan je v četrtek glede obsodilne sodbe prvaka SDS Janeza Janše v zadevi Patria dejal, da so ga ločena mnenja ustavnih sodnikov popolnoma prepričala, "da je naša pravna država v krizi in - morda je to težka beseda, ampak - vtis je, da se vračamo v obdobje montiranih političnih procesov". Dokaz, da gre za montiran proces, je po njegovem mnenju tudi to, da se afera Patria zlorablja za vsakokratne volitve.

"Nedopustno je, da Cerkev posega v pravosodno vejo oblasti" "Kar nekaj časa sem se spraševala, kaj lahko in kaj moram kot predsednica vlade v tem primeru storiti. Nedopustno in v nasprotju z ustavo je, da Cerkev posega v pravosodno vejo oblasti s komentiranjem konkretne sodbe," je dejala Bratuškova v današnji izjavi za medije v Postojni.

Premierko zanima mnenje Vatikana Dodaja, da se je pred letom srečala s papežem Frančiškom in da lahko reče, da sta "med drugim soglašala, da se je treba odločno upreti korupciji, za kar se tudi sam papež Frančišek v svoji inštituciji zavzema". "Medtem pa si v slovenski Rimskokatoliški cerkvi upajo posegati v pravosodni sistem, torej v sodno vejo oblasti. To se mi zdi nedopustno in resnično me zanima mnenje Vatikana o tem," je povedala Bratuškova.

"Verjamem, da tudi v Vatikanu vedo, kje so meje" Povedala je še, da "papež Frančišek v svoji instituciji delo opravlja zelo resno, tudi dva slovenska visoka cerkvena dostojanstvenika sta morala zapustiti svoja položaja zaradi suma gospodarskega kriminala. Verjamem, da tudi v Vatikanu vedo, kje so meje. Kot predsednica vlade sem dolžna braniti ustavno in pravno suverenost in jo tudi bom!"

Ne spreglejte