SiolNET. Novice Slovenija
2,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bratuškova članom stranke: Odločitev o vladi bomo sprejeli sami

2,61

termometer

Alenka Bratušek |  | Foto: STA
Foto: STA

Predsednica SAB Alenka Bratušek je v pismu članom stranke in kandidatom na minulih volitvah potrdila podporo Marjanu Šarcu za mandatarski položaj, a dodala, da to ne pomeni tudi kar avtomatično podpore njegovi vladi. "Naša stranka bo svojo odločitev sprejela sama, ne bomo si dovolili, da o nas odločajo drugi," je dodala.

Alenka Bratušek je v pismu med drugim zapisala, da so bili predstavniki SAB v pogajanjih zelo konstruktivni in so se bili "pripravljeni pogajati ter dogovarjati skoraj o vsem. Ne odstopamo pa od dveh stvari: to so upokojenci in zdravstvo. To pa zato, ker verjamemo, da so tu največji problemi, ki jih je treba rešiti, in to čim prej," je dodala.

Ponovila je, da jim je v predlogu koalicijske pogodbe "uspelo zagotovili dvig odmernega odstotka upokojencem in ukinitev vseh varčevalnih ukrepov za upokojence (regres kot pred krizo) in takojšnje reševanje čakalnih vrst v zdravstvu z dodatnim denarjem in vsemi razpoložljivimi kapacitetami".

Predstavniki SAB se bodo skupaj z LMŠ, SD, SMC in DeSUS v ponedeljek sestali z Levico, ko bodo govorili o predlogu sporazuma o projektnem sodelovanju.  | Foto: STA Predstavniki SAB se bodo skupaj z LMŠ, SD, SMC in DeSUS v ponedeljek sestali z Levico, ko bodo govorili o predlogu sporazuma o projektnem sodelovanju. Foto: STA

Slovenija potrebuje odločno in stabilno vlado

Na samoizpraševanje, zakaj niso vsi levo od sredine pripravljeni prevzeti odgovornosti in stopiti v vlado, pa odgovarja, da "verjetno zato, ker si je veliko bolj udobno od zunaj pripisati zasluge za dobre stvari, ki so narejene, za tiste manj dobre pa zvračati krivdo na druge".

Potegnila je tudi vzporednico z dogajanjem leta 2014, ko je kot predsednica vlade odstopila, ker ni dovolila, da bi jo "kdorkoli izven vlade, ki ne prevzema odgovornosti za dejanja, ki jih zahteva, izsiljeval z odločitvami, ki bi bile za državo slabe".

Prepričana je, da Slovenija tudi danes potrebuje odločno in stabilno vlado, ki bo naredila, kar je treba, da se izboljšajo razmere v zdravstvu, uredijo pokojnine, končajo pogajanja s sindikati javnega sektorja ... "Pred nami so pomembni izzivi, ki potrebujejo trdno politično večino," je zapisala.

Naslovnikom pisma je pojasnila še, da bo, ko bodo izpolnjeni pogoji, sklican svet stranke in sprejeta odločitev.

Matej Tonin Novice Ideja o Toninovi vladi brez resne strankarske osnove

Luka Mesec in Marjan Šarec Novice Levica bo Šarcu še nocoj posredovala predlog sporazuma #video

"Levica je stisnila 'rep med noge'"

Predstavniki SAB se bodo skupaj z LMŠ, SD, SMC in DeSUS v ponedeljek sestali z Levico, ko bodo govorili o predlogu sporazuma o projektnem sodelovanju. Tega je Levica pripravila po tistem, ko se je odločila, da v koalicijo z omenjenim petorčkom ne bo vstopila.

Bratuškova je bila že takoj kritična do te odločitve, češ da je Levica "stisnila rep med noge", in pozvala stranke, ki jim je do tega, da bi Slovenija dobila vlado, da "pridejo zraven".

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 28
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin