Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 8. 2014,
18.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miro Cerar pogajanja koalicija Alenka Bratušek KPK NSi

Četrtek, 14. 8. 2014, 18.27

8 let

Bo ZaAB zaradi kandidature Bratuškove za komisarko ostala zunaj vlade?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Miro Cerar meni, da poteza NSi, da se ne bo več pogajala za vstop v vlado, ni dobra za Slovenijo. O ZaAB pa pravi, da imajo v stranki velike pomisleke zaradi preiskave KPK o predlogu za komisarko.

Najverjetnejši mandatar za sestavo nove vlade Miro Cerar je napovedal, da že prihodnji teden nadaljujejo pogajanja o novi koaliciji. O potezi Nove Slovenije, da konča pogajanja in se seli v opozicijo, pa je povedal: "To je poteza, ki ni dobra za slovenijo. Očitno so se v Novi Sloveniji odločili, da ne želijo prevzeti odgovornosti za spremembe. Mi se sprememb ne bojimo, želimo si jih in si bomo prizadevali, da jih izvedemo. Če kdo ne želi sodelovati, je to pač njegova odločitev." Cerar je še dodal, da njihova stranka ne bo sprožala novih pogajanj z NSi, če pa bi se za to odločili oni, potem bi o tem razmislili.

Vstop ZaAB v vlado pod velikim vprašajem Cerar je napovedal, da bodo obrisi nove vlade jasni že sredi prihodnjega tedna, na vprašanje, kakšne so možnosti, da bo v njej tudi Zavezništvo Alenke Bratušek, pa je odgovoril: "Vrata so vsem še odprta, odločitev pa bo padla tudi v posameznih pristojnih organih strank." O tem, da bi na odločitev o ZaAB lahko vplivala preiskava protikorupcijske komisije, pa Cerar pravi: "To je motnja v poganjanjih. Tudi naše članstvo je s tem nezadovoljno, javno mnenje je, kot vemo, temu izrazito nenaklonjeno, in to ima resnično vpliv na naš razmislek o bodočem sodelovanju z ZaAB."

"Naše mnenje o privatizaciji se ni spremenilo" O privatizaciji in o morebitni ustavitvi prodaje nekaterih podjetij, ki se je začela, Cerar ni spremenil mnenja in pravi, da ne misli nič drugače kot v predvolilnem obdobju. Vnovič je omenil, da že začetih procesov, če bi njihova zaustavitev škodovala Sloveniji, ne bi ustavili, če pa bi se izkazalo drugače, bi premislili, kako naprej.

Koalicijska je ambiciozna Na kritike, da je osnutek koalicijske pogodbe premalo ambiciozen, pa Cerar pravi: "Se spomnite, kaj so obljubljali in pisali v preteklih letih? Pa so kaj naredili? Naš namen je, da izvedemo nujne spremembe, da se stanje normalizira." Ob tem je omenil konsolidacijo javnih financ, zagon gospodarstva in ohranitev socialne države.

Ne spreglejte