SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Blaž Kavčič se je pridružil stranki SMS - Zeleni

4

termometer

Predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, ki je pred kratkim izstopil iz LDS, se je pridružil stranki SMS - Zeleni, s katero bo tudi nastopil na parlamentarnih volitvah.

Predsednik te stranke Darko Krajnc ob tem ocenjuje, da so dobili kredibilnega kandidata, tudi za mandatarsko mesto.

Kavčič: Na moči so pridobivale sebične interesne skupine Kot je na novinarski konferenci, na kateri je tudi podpisal pristopno izjavo, pojasnil Kavčič, jih je k sodelovanju "potegnila trenutna situacija" v Sloveniji. Ocenili so namreč, da glavne politične stranke nimajo ustvarjalnega odnosa do javnega interesa. Na moči so pridobivale sebične interesne skupine, ki so izčrpale finančne in razvojne potenciale, pravi Kavčič.

Poudarja, da je država v razvojni paralizi Poudarja, da je država v razvojni paralizi, državljani pa so razočarani in besni, izgubili so zaupanje v politiko. Zato po njegovi oceni potrebujemo temeljite spremembe, ki pa jih lahko oblikujejo in izvajajo samo tisti, ki do sedaj "niso bili del problema".

Sedaj ni časa za "dobronamerno sanjarjenje" Kavčič še opozarja, da sedaj ni časa za "dobronamerno sanjarjenje", čeprav pozdravljajo novonastala gibanja in pobude. Po njegovih besedah je namreč treba narediti nekaj več, in sicer osnutek takoj delujočih gospodarskih ukrepov in zakonodajnih sprememb. S stranko, ki se ji je danes pridružil, pa bodo oblikovali manifest za izhod iz krize, je napovedal.

Predsednik stranke Darko Krajnc na predčasnih volitvah pričakuje dober rezultat Predsednik Stranke mladih Slovenije - zelenih Evrope Darko Krajnc na predčasnih volitvah pričakuje dober rezultat in se ne boji, da stranka ne bi presegla parlamentarnega praga.

"Nikoli ne reci nikoli" Glede morebitnih povezovanj z drugimi strankami pa pravi, da predvolilnih koalicij zaenkrat ne napoveduje, a dodaja: "Nikoli ne reci nikoli." V stranki pričakujejo, da se jim bodo pridružili še drugi posamezniki, morda pa tudi katera od strank.

Tudi Krajnc sicer stranko SMS - Zeleni vidi kot alternativo dosedanjim vzorcem vladanja. Kot pravi, so sami pri sebi ugotovili, da se morajo odpreti, razširiti in povabiti k sodelovanju nove ljudi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin