SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Anketa Episcentra: SDS deset odstotnih točk pred Jankovićem, SD dohitel Viranta

2

termometer

Tudi v tokratni napovedi agencije Episcenter bo na volitvah z veliko prednostjo zmagal SDS Janeza Janše. Sledi ji Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića, SD je dohitel Listo Gregorja Viranta.

V parlament bi se po napovedi Episcentra prebili še DeSUS, SLS in NSi. V volilni napovedi lahko SDS na predčasnih parlamentarnih volitvah 4. decembra pričakuje 30, Pozitivna Slovenija 20, SD in Lista Gregorja Viranta pa 11 odstotkov glasov. Nad parlamentarnim pragom še DeSUS, SLS in NSi V parlament naj bi prišle še DeSUS in SLS ter NSi. DeSUS in SLS bosta po anketi Episcentra dobili vsaka po osem odstotkov, NSi pa pet odstotkov. SNS bo dobil dva odstotka, po enega pa LDS, TRS, SMS-Zeleni in Zares.

Največ pridobili SD in DeSUS Glede na prejšnjo javnomnenjsko raziskavo Episcentra, ki so jo opravili med 11. in 15. novembrom, sta največ pridobili SD, štiri odstotke, in DeSUS, tri odstotke. Podpora še naprej pada Državljanski listi Gregorja Viranta, Lista Zorana Jankovića je pridobila en odstotek.

Pričakovana visoka volilna udeležba Volitev se bo zagotovo udeležilo 58 odstotkov vprašanih. Dodatnih 11 odstotkov jih je odgovorilo, da bodo verjetno šli na volitve, 18 odstotkov mogoče.

Raziskava je bila izvedena med 19. in 24. novembrom na vzorcu 1280 oseb, volilna napoved pa je bila pripravljena na vzorcu 689 oseb (pri volilni napovedi so upoštevani le odgovori anketirancev, ki so izrazili, da se bodo volitev zanesljivo udeležili). Gre za tedensko merjenje javnega mnenja povezanega z volitvami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin