Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 11. 2022,
20.54

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,86

75

Natisni članek

politika referendum RTV Slovenija

Nedelja, 27. 11. 2022, 20.54

1 leto, 4 mesece

Alenka Jeraj: Dobivamo politično Golobovo televizijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,86

75

"Ljudje so odločili. Danes so s potrditvijo zakonov ljudje izglasovali višje davke, višji RTV-prispevek in se vsaj za eno leto odpovedali pravicam iz trajnostne oskrbe," je po trojnem referendumu dejal poslanec SDS Branko Grims, njegova poslanska kolegica Alenka Jeraj pa je dodala, da z zakonom o RTV Slovenija dobivamo politično Golobovo televizijo.

Na Twitterju se je odzval tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je zapisal:

Poslanec SDS Branko Grims ob trenutnih izidih, po katerih referendumi o RTVS, vladi in dolgotrajni oskrbi niso uspeli, močno dvomi o tem, da so se ljudje v celoti zavedali vsebine svojih odločitev. Izglasovali so višje davke, višji RTV-prispevek in ideološki monolit na RTVS ter se odpovedali pravicam iz dolgotrajne oskrbe za vsaj leto dni, je menil.

Referendum
Novice Golob: Sporočilo je bilo jasno in glasno #video

"Moramo se vprašati, kakšne so razmere v Sloveniji"

Grims je v izjavi za medije menil, da je bilo pred referendumi veliko medijskih manipulacij in zavajanj ter napačnih trditev, o čem ljudje v resnici odločajo.

Zahvalil se je vsem, ki so odšli na referendum, še posebej pa tistim, ki so glasovali proti trem zakonom in za to, "da bi bila Slovenija bogatejša, uspešnejša, pluralna in da bi imeli pravice iz trajnostne oskrbe". V takih razmerah se moramo po njegovih besedah vprašati, kakšne so razmere v Sloveniji, da se je "namesto o vsebini uspelo prek medijev kanalizirati razpravo v ideologijo in osebne predsodke, kdo je za tega in kdo je za onega, namesto da bi se ljudje odločali, kaj je zanje bolje, kaj je bolje za njihovo denarnico". "In potem ni čudno, če so razmere v Sloveniji vse bolj podobne tistim iz Nemčije leta 1933," je še dodal.

za proti
Novice Prešteta je večina glasovnic
"Z manipulacijo, da se z zakonom umika politiko z RTV, v resnici skozi stranska vrata na RTV prihaja vladna politika. Hvala vsem, ki ste se danes odpravili na volišča in glasovali proti slabemu zakonu o RTV. Žal nas je bilo premalo, zato dobivamo popolnoma politično Golobovo televizijo, ki jo bodo prek višjega prispevka financirali državljanke in državljani," je poudarila Jerajeva.

Na novinarska vprašanja v štabu SDS niso odgovarjali.

Nika Kovač
Novice Nika Kovač o koaliciji: Občutek imam, da se stranke ne zavedajo, da bi bilo preprosto treba delati #video
Ne spreglejte