Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 11. 2011,
9.40

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 26. 11. 2011, 9.40

7 let, 2 meseca

V Iskratelu prihodnje leto načrtujejo poslovni preboj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V kranjskem Iskratelu bodo letos uspeli doseči približno 25-odstotno rast v primerjavi z letom 2010. "Letošnje leto še ni dokončno prelomno leto.

Smo pa v pripravi načrta za leto 2012, ko pričakujemo, da bomo naredili pravi poslovni preboj," je za STA povedal glavni direktor Iskratela Andrej Polenec.

"Potrebujemo visok nivo rentabilnosti, da ostanemo konkurenčni" Pojasnil je, da je tekoče rezultat pozitiven, vendar pa je v Iskratelu treba generirati veliko bruto marž in večji prihodek, saj se pomemben del prihodka takoj vlaga v razvoj. "Potrebujemo visok nivo rentabilnosti, da lahko ostanemo v konkurenčni borbi," je opozoril. Tako mora podjetje stalno delati tudi na optimizaciji stroškov.

V branži opazen 20-odstotni letni padec cen "Na našem visokotehnološkem trgu je konkurenca strahotna. Ne soočamo se samo s konkurenti iz zahoda, kot sta Nokia in Siemens, ampak tudi s hudo kitajsko konkurenco," je pojasnil in dodal, da je v njihovi branži opazen tudi 20-odstotni letni padec cen. V boju proti temu so optimizacija, ekonomičnost poslovanja, iskanje trga glavni izzivi, "ki nam popestrijo vsak delovni dan".

Konec leta 2010 je bilo v skupini Iskratel 1010 zaposlenih oziroma kar 160 manj kot leto pred tem, največ zaradi likvidacije odvisne družbe Monis. Kot je zagotovil Polenec, število zaposlenih sedaj ohranjajo v tem rangu, lahko pa pride do določenih optimizacij.

70 odstotkov zaposlenih ima višjo in visokošolsko izobrazbo Kadrovska struktura je po njegovi oceni solidna, saj ima Iskratel 70 odstotkov kadra z višjo in visokošolsko izobrazbo. "Prihaja pa naslednja faza, ko včasih tudi visokokvalificiran kader ne odgovarja več novim znanjem, izzivom, novim tehnologijam," je opozoril Polenec, za katerega je zato pomemben izziv povečati zaposlovanje mladih in talentiranih, ki imajo znanje o novih tehnologijah in ki morajo prinesti nov svež, razvojni zagon Iskratelu.

Glede na poslovni in finančni plan bi morali letošnji prihodki od prodaje znašati 104,6 milijona evrov, kar bi zadoščalo za dosego minimalnega pozitivnega rezultata iz poslovanja v višini 0,1 milijona evrov. Vendar bo rast glede na rezultate iz prvega devetmesečja nižja od predvidene in bo namesto načrtovane 40-odstotne, po zadnjih Polenčevih ocenah 25-odstotna ter bodo prihodki nižji od 100 milijonov evrov.

Strateški cilj skupine Iskratel je sicer do leta 2015 ustvariti letno prodajo okrog 150 milijonov evrov. V naslednjih letih se predvideva desetodstotna letna povprečna stopnja rasti. Ukrepi za doseganje teh ciljev pa so nadaljnja optimizacija notranjih procesov, usmeritev v boljšo kvaliteto proizvodov in storitev, zmanjšanje stroškov nabave in višine zalog ter optimizacija stroškov administracije in števila zaposlenih.

Leto 2010 je skupina Iskratel sicer zaključila z 98 milijoni evrov prihodkov iz poslovanja, medtem ko je leta 2009 ta številka znašala 115 milijonov evrov. Čisti dobiček pa se je bistveno povišal, z 1,7 milijona evrov v letu 2009, na 3,5 milijona evrov lani. Finančna kriza, ki se je začela v letu 2008 in pomanjkanje finančnih virov za kreditiranje kupcev ter zniževanje investicij operaterjev pa še vedno vpliva na prihodke od prodaje.

Ne spreglejte