Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2016,
17.56

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

SDH NLB

Četrtek, 21. 4. 2016, 17.56

7 let, 2 meseca

Uprava SDH ostaja v sedlu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Marko Jazbec | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Čeprav so nekateri namigovali, da bi nadzorniki Slovenskega državnega holdinga (SDH) danes lahko sprožili tudi vprašanje o zaupnici upravi, do glasovanja sploh ni prišlo.

Uprava SDH je nadzornemu svetu podala podrobno poročilo o kandidacijskem postopku nadzornikov Nove Ljubljanske banke (NLB), nadzorniki pa so sklenili, da je bilo imenovanje vseh novih članov nadzornega sveta NLB izvedeno skladno s predpisanimi kandidacijskimi postopki, zakonodajo ter predpisi s tega področja, so sporočili iz SDH.

Nadzorni svet SDH je upravi priporočil, naj čim prej izpelje že začeti postopek za popolnitev nadzornega sveta NLB in prek predvidenih nabornih poti pridobi širši nabor primernih kandidatov, izrazil pa je tudi pričakovanje, da bodo vsi deležniki tega procesa tvorno sodelovali skozi celoten postopek.

Nadzorni svet NLB kljub odstopu treh članov še naprej opravlja vse naloge iz svojih pristojnosti, s čimer je zagotovljena stabilnost poslovanja NLB in nemotena priprava banke na začetek postopka privatizacije, so še zapisali v SDH.

Seja nadzornega sveta sicer še poteka, SDH pa bo o ostalih pomembnejših točkah dnevnega reda javnost obvestil v petek.

Pred sejo nadzornikov SDH je kazalo, da bi lahko prišlo do glasovanja o zaupnici upravi, vendar do tega ni in ne bo prišlo, saj je ta točka zaključena, je izvedela STA.

Premier Miro Cerar podrobneje ne komentira odločitve nadzornikov SDH, da je bilo imenovanje treh nadzornikov NLB skladno s predpisanimi postopki in zakonodajo ter da uprava SDH pod vodstvom Marka Jazbeca ostaja na položaju. Premier pa pričakuje, da bodo nadzorniki SDH javnosti in vladi sporočili glavne razloge za to odločitev. "Če bi vlada menila, da je njihova odločitev neprepričljiva in pomanjkljiva, bomo zahtevali dodatne informacije in zatem videli, kako naprej," je še napovedal.

 
Ne spreglejte