Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
18. 4. 2023,
13.18

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

zaposlovanje Lek Ugled delodajalca 2022 delodajalec MojeDelo Telekom Slovenije

Torek, 18. 4. 2023, 13.18

1 leto

Telekom Slovenije med najuglednejšimi slovenskimi delodajalci

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Ugledni delodajalec 2022 | Predstavnici Telekoma Slovenije, Lea Šmigoc in Mateja Matzele Golob, sta prejeli priznanje za top 10 uglednih delodajalcev in priznanje za najuglednejšega delodajalca v panogi telekomunikacije in omrežja. | Foto Gaja Hanuna

Predstavnici Telekoma Slovenije, Lea Šmigoc in Mateja Matzele Golob, sta prejeli priznanje za top 10 uglednih delodajalcev in priznanje za najuglednejšega delodajalca v panogi telekomunikacije in omrežja.

Foto: Gaja Hanuna

Priznanje za najuglednejšega delodajalca leta 2022 je po raziskavi spletnega portala MojeDelo.com že četrto leto zapored prejelo farmacevtsko podjetje Lek. Med deset uglednih slovenskih delodajalcev pa se je že šesto leto zapored uvrstil Telekom Slovenije, ki je prejel tudi priznanje za najuglednejšega zaposlovalca v panogi telekomunikacije in omrežja. 

Pri MojeDelo.com že od leta 2007 raziskujejo ugled slovenskih delodajalcev, ki je pomemben tako za iskalce zaposlitve kot za delodajalce. Na današnji uradni razglasitvi v Ljubljani je priznanja podelil Tomaž Gorjup, direktor podjetja Styria digital marketplaces, ki je v sodelovanju s podjetjem Universum Global izvedel raziskavo Ugledni delodajalec 2022. V njej so ugotavljali dejavnike, ki so za zaposlene najpomembnejši in na podlagi katerih ocenjujejo, ali so delodajalci ugledni ali ne. Organizatorji so poudarili, da je biti v času krize in visoke inflacije, hkrati pa zahtev kandidatov po ustreznem razmerju med poklicnim in zasebnim življenjem ter primernih plačah, ugleden delodajalec velik izziv.

Med deset najbolj uglednih delodajalcev so se poleg Telekoma Slovenije uvrstila še podjetja Akrapovič, Dars, GEN-I, Krka, Petrol, Pipistrel, Porsche Slovenije in Slovenske železnice.

Telekom dve leti zapored tudi prejemnik priznanja Top Employer

"Prejeto priznanje sprejemamo kot priznanje vsem sodelavkam in sodelavcem, ki vsak dan #povezani soustvarjamo Telekom Slovenije. Razvijamo delovno okolje, ki je odprto za inovativnost in sodelovanje, skrbimo za kontinuirano izobraževanje in usposabljanje ter uvajamo inovativne pristope za opolnomočenje zaposlenih. Aktivno delujemo na področju promocije zdravja in preprečevanja izgorelosti, nadgrajujemo sisteme za nagrajevanje in motiviranje, posebno pozornost namenjamo aktivnostim v okviru certifikatov Družini prijazno podjetje in Družbeno odgovoren delodajalec, zaposlenim omogočamo gibljiv delovni čas in hibridno delo ter izvajamo številne aktivnosti za krepitev znamke delodajalca in naše organizacijske kulture. Rezultat naših aktivnosti je, da se od leta 2017 uvrščamo med TOP 10 uglednih delodajalcev in smo najuglednejši delodajalec v panogi telekomunikacij. Da skrb za zaposlene dajemo v ospredje, poleg domačih potrjujejo tudi mednarodna priznanja, saj smo že dve leti zapored tudi prejemniki uglednega priznanja Top Employer, ki ga prejmejo le tista podjetja, ki s svojimi kadrovskimi praksami in usmerjenostjo k zaposlenim v mednarodnem merilu izstopajo ter se tudi zato uvrščajo med najbolj zaželene delodajalce," je za Siol.net dejal Boštjan Košak, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

telekom
Novice Telekom Slovenije prejel certifikat Top Employer 2022

Telekom najuglednejši delodajalec v panogi telekomunikacij

Telekom Slovenije je prejel tudi priznanje za najuglednejšega delodajalca v panogi telekomunikacije in omrežja. V panogi avtomobilska industrija je priznanje prejelo podjetje Porsche Slovenija, v bančništvu Banka Slovenije, v energetiki GEN-I, v farmaciji Lek, v panogi blago široke potrošnje podjetje Atlantic Droga Kolinska, v gradbeništvu Trimo, v panogi kadrovske storitve Adecco, v panogi logistika in prevozi potnikov Slovenske železnice, v maloprodaji podjetje DM Drogerie Markt, v modi podjetje Deichmann, v panogi programska in strojna oprema Microsoft, v proizvodnji in industrijskem inženiringu podjetje BSH Hišni aparati, v reviziji in računovodstvu podjetje Deloitte, v strojništvu ajdovski Pipistrel, v turizmu in gostinstvu Zlatarna Celje in v zavarovalništvu Zavarovalnica Triglav.

Lea Šmigoc iz Telekoma Slovenije je priznanje prejela iz rok Tomaža Gorjupa, direktorja podjetja Styria digital marketplaces. | Foto: Gaja Hanuna Lea Šmigoc iz Telekoma Slovenije je priznanje prejela iz rok Tomaža Gorjupa, direktorja podjetja Styria digital marketplaces. Foto: Gaja Hanuna Priznanja za najuglednejšega delodajalca v kategoriji poslovne vede so šle v roke Slovenskim železnicam, v kategoriji tehnika in proizvodne tehnologije podjetju Akrapovič, v kategoriji IT GEN-I, v kategoriji naravoslovne znanosti Leku, ki je prav tako prejelo priznanje v kategoriji družbene vede.

Ne spreglejte