Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 12. 2010,
19.50

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 4. 12. 2010, 19.50

7 let, 6 mesecev

Radićeva: Vlada ne ponuja investicije v Teš 6 Rusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Vlada ne ponuja investicije v Teš 6 Rusom, so pa pripravili brošuro, v kateri so predstavljene vse naše investicijske priložnosti, tudi Teš 6, je povedala ministrica za gospodarstvo Darja Radić.

Radićeva je za POP TV dejala, da je bila v Rusiji v brošuri Japtija predstavljena tudi ta investicija, vendar interesa zanjo ni bilo. Pomanjkanje interesa po njenem mnenju sicer ne čudi "glede na to, da je investicija v tem trenutku zagotovo še preveč sporna, da bi kogar koli zanimala".

Radić: Gre za čisto običajno aktivnost Sicer pa je šlo pri brošuri Japtija po njeni oceni za "čisto običajno aktivnost, ki jo izvajajo pravzaprav vse države, ki želijo sodelovati z drugimi državami".

Ministrica je glede namere vodstva Teša, da odstavi predsednika podjetniškega sindikata termoelektrarne Branka Sevčnikarja, dejala, da bo moral to potezo utemeljevati direktor Teša Simon Tot. Sicer pa po njenem "očitno obstajajo neki indici, da je šlo pri ravnanju gospodu Sevčnikarja za nezakonite zadeve", zadeva pa se bo verjetno rešila po sodni poti.

Če bo Rotnik postavljen na čelo HSE, Radićeva "ne bo pogledala proč" Če bo vodstvo novoustanovljene Agencije za upravljanje kapitalskih naložb na čelo Holdinga Slovenskih elektrarn (HSE) postavilo pred časom odstavljenega direktorja Teša Uroša Rotnika, pa bi po besedah Radićeve to pomenilo "blokado vseh informacij". V tem primeru "zagotovo ne bom pogledala proč, ampak bom resno razmislila, kako naprej".

Na vprašanje, ali bo torej v tem primeru razmislila tudi o odstopu z ministrskega položaja, je Radićeva odgovorila: "Tudi ta možnost je na mizi."

Ne spreglejte