Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 5. 2019,
7.56

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

podjetništvo advertorial Telekom Slovenije NEO Poslovni pisarna

Ponedeljek, 6. 5. 2019, 7.56

2 meseca, 2 tedna

Pisarna prihodnosti s tehnologijo sodobnosti

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
posel podjetje delo študij

Sodobna tehnologija nam lahko da občutek večje varnosti, a smo hkrati lahko žrtve raznih spletnih goljufij in škodljivih virusov.

Naša velika prednost v podjetniškem svetu je tudi to, da znamo prepoznati nekaj skritih nevarnosti, ki prežijo na nas v pisarni oziroma kjer koli opravljamo svoje delo.

Varno delovno okolje

Pisarna | Foto:

Prva stvar, na katero moramo biti pozorni, je varno delovno okolje. Najpogostejše tveganje glede poškodb na delovnem mestu, ki preži na nas v pisarniškem svetu, so padci in zdrsi.

Proti tej nevarnosti je dovolj že zdrava mera razuma – med hojo po hodnikih ne uporabljamo telefona, previdno vstajamo izza pisalne mize, pozorni smo na ovire na tleh ter na spolzka tla in da znamo pravilno uporabljati elektronske naprave.

Med dolgimi obdobji dela z računalnikom si privoščimo redne odmore, kar je dobro za naše oči. V večernem in nočnem času pa čim bolj omejimo uporabo računalniških in drugih zaslonov, saj modra svetloba moti naš cirkadiani ritem oziroma fiziološke procese.

Prehiteti nepovabljene goste

pisarna delo služba | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Dobro je vse pod nadzorom imeti tudi pri kontroli poslovnih prostorov, tako v delovnem času kot tudi izven njega.

Glede na to, da vdori v delovne prostore niso nobena redkost, razmislimo tudi o uporabi senzorjev gibanja, ki bodo zaznali vsakega nepovabljenega gosta.

Tako lahko v primeru, da se sredi noči sproži senzor gibanja, prek zunanjih in notranjih kamer preverimo, ali je vse v redu. Prav tako nas v primeru izliva vode o tem nemudoma obvesti senzor. Skratka, s pravimi rešitvami smo lahko brez skrbi kjer koli in kadar koli. 

Digitalna varnost v vsakem trenutku

študij delo pisarna podjetništvo | Foto:

Veliko bolj zapleteno je zagotavljanje varnosti v digitalnem okolju, kjer nimamo popolnega nadzora. 

Zato nikoli ne odpiramo elektronskih sporočil, katerih pošiljateljev ne poznamo. Po spletu prav tako ne pošiljamo nobenih osebnih in bančnih podatkov. Na svoj računalnik namestimo protivirusno zaščito, ki naj jo redno preverja strokovnjak.

Dokumenti bodo varno spravljeni, če jih bomo imeli pod ključem oziroma pod varnim geslom kar v "oblaku". S programskim paketom Office 365, ki ga vključuje paket NEO Poslovni Telekoma Slovenije, bomo imeli varen in takojšen dostop do vseh datotek z našega računalnika iz različnih naprav tudi brez internetne povezave, tako na namiznih kot mobilnih napravah.

Za storitev v oblaku Office 365 se bomo odločili, če uporabljamo stare strežnike in imamo visoke stroške z vzdrževanjem, pojavljajo se težave s kompatibilnostjo programov in do dokumentov ne moremo dostopati s katere koli naprave. Hitro rastoča podjetja bodo še uspešnejša, če bodo imela enovit paket orodij z ustrezno IT-podporo dinamičnim poslovnim procesom.

Varna pisarna za vašo brezskrbnost

Geslo, varnost, računalnik | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Telekom Slovenije razume svet podjetnikov, zato so oblikovali poseben paket NEO Poslovni, ki omogoča hitrejše, boljše in pametnejše opravljanje delovnih nalog.

Brezplačno v paketu NEO Poslovni: Office 365, postavitev spletne strani na ključ, spletna blagajna, registracija spletne domene in TV-vsebine prek platforme NEO.

Varčna pisarna v vsakem trenutku

Pisarna | Foto:

V okviru paketa NEO Poslovni, ki vključuje internetne storitve, poslovni IP-telefonijo in televizijo, se lahko odločimo tudi za novega hišnega oziroma pisarniškega pomočnika, ki združuje pametne naprave za naš dom oziroma delovni prostor na enem mestu.

S televizijo v paketu NEO Poslovni prejmemo programsko shemo Mega HD, NEO Smartbox, dostop do spletnega mesta in aplikacije NEO ter predpripravljen vmesnik za Pametno pisarno.

  • Primer uporabe storitve NEO: Nič ni bolj neprijetnega kot trenutek, ko se na poti na dopust spomnimo, da morda le nismo izklopili vseh luči v pisarni. Takrat prav pride izklop in vklop naprav s pametnimi vtičnicami in žarnicami preko aplikacije NEO.

Poleg pametnih žarnic so na voljo tudi druge pametne naprave: senzor temperature in vlage, senzor gibanja, senzor za dim, pametna vtičnica, senzor za izliv vode, senzor za vrata in okna ter daljinski obesek.

Paket Neo Poslovni ponuja:

posel študij podjetnik | Foto:

Najboljši paket NEO Poslovni v kombinaciji z mobilnim paketom Naj B:

  • posel podjetje delo študij | Foto: klici v mobilno omrežje Telekoma Slovenije: neomejeno,
  • klici v ostala slovenska omrežja ali v državah območja EU-tarife: neomejeno,
  • sporočila v Sloveniji in v državah območja EU-tarife: neomejeno,
  • prenos podatkov v Sloveniji ali v državah območja EU-tarife: 70 GB (od tega brez doplačila v državah območja EU-tarife: do 8.202 MB),
  • hitri internet: LTE/4G+ s hitrostjo do 150/50 Mbit/s.
  • Združite paket NEO Poslovni in mobilni paket Naj B za samo 40,99 EUR* na mesec.

Več informacij:

*Naročniško razmerje s paketom NEO Poslovni lahko sklenejo novi ali obstoječi naročniki fiksnih storitev, ki so zasebni ali poslovni uporabniki. Akcijska mesečna naročnina (32,79 EUR) za štiri mesece velja za nove naročnike ob vezavi za 24 mesecev, za obstoječe naročnike pa ob vezavi za 24 mesecev, če so hkrati naročniki elektrike pri Telekomu Slovenije. Po pretečenih štirih mesecih se prične zaračunavati redna cena izbranega paketa po takrat veljavnem ceniku. Akcijska ponudba velja do 30. 6. 2019 in se za nove naročnike izključuje z akcijsko ponudbo izdelkov. Več v prodajni ponudbi fiksnih storitev na www.telekom.si. Mesečna naročnina 40,99 EUR je seštevek mesečne naročnine izbranega mobilnega paketa Naj B (8,20 EUR) in izbranega paketa NEO Poslovni (32,79 EUR), ki veljata štiri mesece za nove naročnike ob vezavi za 24 mesecev. Cene so v EUR brez DDV in zaokrožene na dve decimalki. Za več informacij o ponudbi obiščite www.telekom.si/poslovni, Telekomov center, pooblaščeno prodajno mesto ali pokličite 080 70 70. Telekom Slovenije, d. d., Ljubljana.

Preberite še:

poslovnež podjetništvo
Novice Kako postati privlačni za talentirane sodelavce?
Ne spreglejte