Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 11. 2014,
17.06

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 18. 11. 2014, 17.06

7 let, 7 mesecev

NLB naj bi zaradi ukinitve poslovalnic in bankomatov prihranila štiri milijone evrov na leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
NLB je letos v okviru reorganizacije poslovne mreže med drugim ukinila 22 poslovalnic in 72 bankomatov. Z ukrepi pričakuje okoli štiri milijone evrov prihranka na letni ravni.

Kot so danes sporočili iz Nove Ljubljanske banke (NLB), so po zaprtju 22 poslovalnic v aprilu postopoma umaknili 72 bankomatov, od tega 60 bankomatov z nerentabilnih lokacij in 12 bankomatov z lokacij, kjer je bilo na enem mestu več bankomatov. V osmih primerih so z lokalno skupnostjo našli rešitev glede sofinanciranja uporabe bankomatov.

V NLB pravijo, da so se z zniževanjem stroškov poslovanja uspešno prilagodili razmeram na trgu ter da jim stranke zaupajo tudi v časih, ko se banka spopada s "pomembnimi, a včasih manj prijetnimi spremembami".

Poslovanje z banko končalo šest odstotkov strank zaprtih poslovalnic Konec februarja je bilo v zdaj zaprtih poslovalnicah nekaj manj kot 40 tisoč strank fizičnih oseb in odprtih okoli 1.500 poslovnih računov. Za prenehanje poslovanja pri NLB se je odločilo okoli šest odstotkov strank teh poslovalnic, pravijo v banki in dodajajo, da so pri tem odstotku upoštevani tudi vsi "naravni" odhodi strank.

Banka bo natančen znesek prihranka zaradi reorganizacije objavila ob koncu leta, ocenjujejo ga na več kot štiri milijone evrov na letni ravni. Sprva je bilo načrtovano, da bodo neposredni stroški fizičnega zapiranja poslovalnic znašali 439.500 evrov, dejansko pa je zapiranje banko stalo okoli 189.000 evrov oz. 43 odstotkov sprva predvidenega zneska.

Ne spreglejte