Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2011,
17.28

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 20. 4. 2011, 17.28

7 let, 2 meseca

Nagrada za najboljše podjetje letos v roke Gorenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gorenje je bilo po izboru gospodarskih novinarjev najboljše podjetje v lanskem letu.

Nagrado za najboljšega direktorja je ob odprtju sejma Kapital 2011 v Ljubljani prejel direktor družbe Riko Janez Škrabec, najboljši finančnik po izboru novinarjev pa je predsednik uprave Unicredit Banke Slovenija France Arhar.

Želijo vnesti vsaj malo optimizma Nagrade so podelili v okviru odprtja sejma, ki ga prireja revija Kapital. Odgovorni urednik revije Srečko Pirtovšek je zatrdil, da želijo s sejmom, ki je zelo dobro obiskan, vnesti vsaj malo optimizma v svet finančne sivine.

Potreben je občutek za skupno dobro Slovenija po njegovih besedah doživlja razburkane čase, za pot v boljše čase pa je po njegovih besedah potreben občutek za skupno dobro in s tem povezano okrepljeno sodelovanje v družbi.

Ob odprtju sejma je spregovoril tudi finančni minister Franc Križanič. Dejal je, da je udeležba na sejmu eden od dokazov tega, da se krepi zaupanje vlagateljev v finančne trge.

Slovenija mora biti prijazna tako do domačih kot do tujih vlagateljev

Za to si z zakonskimi spremembami prizadevajo tudi na ministrstvu. Napovedal je zakonske spremembe na področju družb za upravljanje in zavarovalništva, ministrstvo pa sodeluje tudi pri oblikovanju evropske zakonodaje za večjo zaščito vlagateljev in krepitev stabilnosti finančnega sistema. Na ministrstvu pripravljajo tudi posebno spletno stran za finančno izobraževanje vlagateljev.

Odprtja se je udeležil tudi generalni sekretar evropskega združenja delničarjev in izvršni direktor evropske federacije investitorjev Guillaume Prache. Dejal je, da je Slovenija s svojim modelom privatizacije omogočila lastništvo delnic velikemu številu malih delničarjev, kar je v tujini cenjeno.

Poudaril pa je, da mora biti Slovenija prijazna tako do domačih kot do tujih vlagateljev, ki jih je treba prepričati v naložbene priložnosti v Sloveniji. Za to si po njegovih besedah prizadevajo tudi v omenjenem evropskem združenju delničarjev.

Ne spreglejte