Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2019,
8.29

Osveženo pred

5 let

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek

Torek, 23. 4. 2019, 8.29

5 let

Nafta najdražja do sedaj od začetka tega leta. Ali bo to vplivalo na ceno goriva?

Oglasno sporočilo

Navkljub vse slabšim pokazateljem stanja svetovne ekonomije in revizijah o globalni rasti, je cena surove nafte v prvem tednu meseca aprila dosegla vrednost nekje 64.5 dolarja za sodček, kar je najvišja vrednost od začetka novembra 2018. Ali se bo ta rast odrazila na ceno goriva, ostaja skrivnost ki se bo razkrila v prihajajočem obdobju.

Fortrade | Foto:

Fortrade, za vse ki so zainteresirani da bi se naučili trgovati s ceno nafte ali za tiste, ki bi razširili svoje znanje, je Fortrade pripravil brrezplačno e-knjigo "Kako pametno investirati". Knjiga je prilagojena vsem stopnjam znanja in jo lahko prevzamete na spodnji povezavi.

Nenehne politične napetosti v Venezueli, predvsem boj za oblast med aktualnim predsednikom Nicholasom Maduro in opozicijskim voditeljem Huanom Guaido, so vplivale na padec proizvodnje surove nafte v tej pomembni državi-članici organizacije OPEC.

Zraven krize v Venezueli, je močno vplival tudi konflikt v še eni državi članic OPEC-a. V libiji trenutno poteka boj med trenutno oblastjo in protestanki, katere vodi general Khalifa Haftar. Moč generala se približuje glavnemu mestu Tripoli in grozi mednarodno priznani vladi Libije. V teh bojih naftni terminali prehajajo iz ene kotrole na drugo, kar upočasnuje proizvodnjo in distribucijo surove nafte v državi.

Padec proizvodnje se beleži tudi v Iranu, ki je pod sankcijami ZDA od novembra prejšnjega leta in je tudi iz te države očitno zmanjšan izvoz kupcem po svetu. Zraven tega, močno zavira proizvodnjo tudi sporazum OPEC kateri se spreminja od začetka tega leta, kar je vse skupaj potisnilo ceno surove nafte na pet mesečni maksimum.

Vir: MT4 platforma, oddelek za analizo tržišča Fortrade, Bloomberg, Reuters

Fortrade Ltd. z licenco številka 609970 ima avtorizacijo FCA (Financial Conduct Authority) regulatornega organa Velike Britanije.

CFD so kompleksni instrumenti, zelo tvegani zaradi uporabe finančnega vzvoda. Kar 84 odstotkov drobnoprodajnih računov vlagateljev pri trgovanju s temi instrumenti izgubi denar. Zato premislite, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje. Lahko namreč izgubite ves denar, no, ne več, kot imate na trgovalnem računu. Ti produkti morda ne bodo primerni za vse vlagatelje, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, priporočamo, da poiščete neodvisen nasvet. To besedilo ni ne ponudba, ne povpraševanje, ne transakcija v zvezi s katerimkoli finančnim instrumentom. Fortrade ne sprejema nikakršne odgovornosti za uporabo teh komentarjev ne za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Glede pravilnosti ali popolnosti teh podatkov ne dajemo nobenega zagotovila, zato vsakdo, kdor se ravna po njih, to dela popolnoma na lastno odgovornost.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade Ltd.

Ne spreglejte