Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 2. 2015,
17.05

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dušan Mramor Jean-Claude Juncker Evropska komisija

Petek, 27. 2. 2015, 17.05

7 let, 2 meseca

Ministra Mramor in Sapin za čim hitrejšo uresničitev Junckerjevega načrta (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski in francoski finančni minister, Dušan Mramor in Michel Sapin, si želita čim hitrejše uresničitve naložbenega načrta predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja.

S sodelovanjem med državama sta zadovoljna, strinjata pa se tudi, da mora Grčija spoštovati zaveze do evropskih partneric.

Izmenjala stališča o trenutno najbolj vročih vprašanjih Kot je po današnjem srečanju v Ljubljani v izjavi za medije pojasnil Dušan Mramor, sta z Michelom Sapinom izmenjala stališča o trenutno najbolj vročih vprašanjih v Evropi in se glede veliko tem strinjala, tudi glede Junckerjevega naložbenega načrta.

Za Francijo je na tem področju zelo pomembna hitrost uresničitve omenjenega programa, Slovenija pa je predlagala, naj bodo vanj bolje vključene razvojne banke v posamezni državi, npr. SID banka, in naj večje tveganje pri njihovem financiranju prevzame poseben sklad, ki bo ustanovljen za ta namen, je pojasnil Mramor.

Sapin, minister za finance in javne račune, je spomnil, da se je Slovenija v letih 2008 in 2009 znašla v hudi krizi, a se je z njo spopadla pogumno in učinkovito. Tudi Francijo je kriza zelo prizadela, škodo, ki jo je pustila na ekonomskem, socialnem in drugih področjih, pa se da odpraviti le s krepko rastjo. "Imamo enake skrbi in si enako želimo, da bi se začel Junckerjev načrt čim hitreje izvajati," je dejal.

Poudaril, da morata Slovenija in Francija nadaljevati z reformami Sapin je poudaril tudi, da morata Slovenija in Francija nadaljevati z reformami. Francija želi v naslednjih treh letih privarčevati 50 milijard evrov. "Evropa od nas ne zahteva, da privarčujemo več, ampak zahteva, da to naredimo," je dejal. Načrtujejo reforme na področju sociale in trga dela, a ne za to, ker to zahteva Evropska komisija, ampak zato, ker je to v interesu Francije, je dodal.

Strinjala sta se tudi glede Grčije in reševanja njenih finančnih težav. "Želimo si, da Grčija ostane v območju evra, ker bi bile vse druge možnosti slabe, predvsem za Grčijo, hkrati pa si želimo, da bi grška vlada ob spoštovanju volje ljudi spoštovala tudi zaveze do drugih evropskih držav," je dejal Sapin.

Ne spreglejte