Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2013,
16.57

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 12. 7. 2013, 16.57

7 let, 8 mesecev

Erste Card Club: Izvajanje dogovora o Dinersu gre po načrtih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Izvedba dogovora o uporabi kartic Diners gre po načrtih, poslovanje s karticami pa se bo znova začelo po prejemu licence od Banke Slovenije, so sporočili iz banke Unicredit in Erste Card Cluba.

Uporabniki bodo ponudbo za uporabljanje storitev Diners Cluba dobili z redno poravnanimi zapadlimi obveznostmi predvidoma še ta mesec. Plačilo zapadlih obveznosti je treba izvesti na račun UniCredit Banke Slovenija, kot so bili uporabnike obvestili z dopisom in na računu, ki so ju prejeli od Diners Cluba Slovenija, so pojasnili.

V primeru obročnega plačevanja se preostali obroki ne obravnavajo kot zapadli dolgovi, saj jih morajo uporabniki plačati v skladu s plačilnim načrtom in datumom zapadlosti, ki je naveden na računu, poslanem iz Diners Cluba Slovenija. Vsako prejeto plačilo na naveden račun se odšteva od skupnega dolga imetnika kartice Diners, s čimer se posledično zmanjšujejo neporavnane obveznosti.

Ponudbo novih storitev Diners Cluba še pripravljajo V tem trenutku ponudbo novih storitev Diners Cluba še pripravljajo, uporabniki kartic Diners pa bodo o vsem obveščeni pisno, takoj po pridobitvi dovoljenja Banke Slovenije, kar bo predvidoma še v tem mesecu. Če se bodo s ponudbo strinjali, bodo uporabniki dobili nove kartice, ob čemer bodo vse obstoječe prednosti in funkcionalnosti imetnikom kartic na voljo tudi v prihodnosti.

Novi lastnik franšize Diners Club Slovenija, Erste Card Club, pa zagotavlja, da ima razvito celo paleto izdelkov in storitev Diners Cluba, ki jih bodo s časom lahko ponudili tudi strankam v Sloveniji. "V tem trenutku vse svoje moči usmerjamo k izpolnjevanju predpogojev za čimprejšnji začetek poslovanja in upamo, da se bo to zgodilo kmalu," so pojasnili.

Trenutno se dogovarjajo s prodajnimi mesti Trenutno se osredotočajo predvsem na komunikacijo s prodajnimi mesti, ki so že ali pa bodo v kratkem prejela nove pogodbe o sprejemu kartic Diners Cluba. Pogodba bo trgovcem ponujala enake pogoje poslovanja, kot so jih imeli do zdaj. "Verjamemo, da bodo zelo hitro izpolnjeni vsi potrebni tehnični predpogoji in podpisana potrebna dokumentacija, ki zagotavlja plačilo terjatev trgovcem v najkrajšem mogočem času," so poudarili.

Za Dolgove Dinersa bo poskrbel Diners Club International Dolgove slovenskega Dinersa bo sicer kril Diners Club International, in sicer z odkupom terjatev trgovcev ob pomoči bank financerk, ki zbirajo plačila imetnikov kartic. Glavni deležniki so namreč prejšnji mesec dosegli dogovor, ki bo omogočil nadaljevanje poslovanja Diners Cluba v Sloveniji.

Ne spreglejte