SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lovše Diners prodal za en evro

2

termometer

Tomaž Lovše je družbo Diners Club Slovenija za en evro prodal davčnemu svetovalcu Michaelu Knausu. S tem se je Diners izognil stečaju, Lovše pa morda celo zaporni kazni.

Tomaž Lovše, ki mu tožilstvo očita pridobitev najmanj devet milijonov evrov premoženjske koristi na škodo trgovcev, tudi uradno ni več lastnik družbe Diners Club Slovenija. Zanjo je prejel kupnino v simbolični višini en evro, poroča Dnevnik.

Lovše je že v začetku tedna napovedal, da bo zaradi sporazuma z ameriško družbo Diners Club International, na podlagi katerega so vsi Lovšetovi dolgovi poplačani, izgubil Diners in z njim okoli pet milijonov evrov kapitala. Verjetno tudi v luči morebitne obtožnice zaradi oškodovanja upnikov Dinersa je sporočil, da so vsi upniki praktično že poplačani. Kot je znano, je Lovšetove dolgove do trgovcev zaradi ugleda blagovne znamke prevzel ameriški franšizodajalec s pomočjo bank. Franšizo je zaupal avstrijski Erste Banki, ki je po trimesečnem mrku znova vzpostavila delovanje kartic.

Novi lastnik zdaj že nekdanjega imetnika franšize Diners je Michael Knaus, direktor ljubljanskega davčnosvetovalnega podjetja TPA Horwath. Ker Lovše te dni preživlja v priporu na Povšetovi, naj bi prodajno pogodbo v njegovem imenu podpisal Iztok Svetin, ki je bil letos od maja do septembra direktor Dinersa. Kaj namerava Knaus storiti z družbo, ni znano, še poroča Dnevnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin