Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2023,
7.02

Osveženo pred

7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Facebook delnice trgovanje PR članek

Torek, 26. 9. 2023, 7.02

7 mesecev

Delnice Facebooka so letos poskočile za več kot 150 odstotkov, saj se bliža dogodek Meta Connect

Oglasno sporočilo

Zaradi navdušenja nad uspešnim trgovanjem ARM, oblikovalca čipov, povezanih z umetno inteligenco, na borzi trgovci ostajajo zainteresirani za akcije, ki so tesno povezane z razvojem umetne inteligence. Facebook je med vodilnimi.

FB_Fortrade | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Facebook je letos znatno presegel Google in Microsoft, saj je poskočil za 159 odstotkov. To je trikrat več od Microsoftove 41,2-odstotne rasti in skoraj trikrat več od Googlove 57-odstotne rasti.

Fortrade je za vse tiste, ki jih zanima, kako se od doma naučiti trgovati s cenami delnic Facebooka (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD), ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno delnic. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Prenesite brezplačen vodnik Kako trgovati s cenami delnic tukaj.

Meta (Facebook) je napovedal, da bo od 27. septembra potekal dvodnevni dogodek z naslovom Meta Connect, katerega glavni poudarek bo umetna inteligenca. Izvršni direktor Mark Zuckerberg bo predstavil očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 ter razpravljal o drugih izdelkih, ki se razvijajo, in o tem, kako jih umetna inteligenca oblikuje. Trgovci upajo, da bodo govorili o napredku pri razvoju močnejšega klepetalnega robota podjetja, ki naj bi tekmoval s ChatGPT in bo verjetno pripravljen prihodnje leto.

Izvršni direktor Zuckerberg je prevzel večjo javno vlogo pri promociji novih izdelkov na družbenih omrežjih, kot je Threads, rival omrežja X (Twitter), ki je pred kratkim postal dostopen na spletu, ne le kot aplikacija. To je pripeljalo do sprejetja Muskovega izziva na dvoboj v kletki, čeprav datum ni bil določen.

Prenesite brezplačen vodnik Kako trgovati s cenami delnic tukaj.

Zaradi letošnjega ogromnega dobička podjetja Target se investicijske banke trudijo držati korak z določanjem cenovnih ciljev. Goldman Sachs je ciljno ceno postavil na 384 dolarjev, medtem ko UBS pričakuje 400 dolarjev.

Viri: MarketWatch, The Wall Street Journal

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na svojem računu za trgovanje. 79 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali investicijo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus.

Ne spreglejte