Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
17.54

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 17. 5. 2013, 17.54

7 let, 8 mesecev

Aviofun vplačal varščino za nakup Aerodroma Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Družba Aviofun iz Libelič v solastništvu Fraktala Consultinga in Damijana Cehnerja je v sodelovanju s tujimi partnerji pet dni pred rokom vplačalo 70.000 evrov varščine za nakup Aerodroma Maribor.

Kdo je tuji partner Aviofuna, medtem še ni znano, je poročal Radio Slovenija. Po poročanju spletnega Večera pa je Cehner podpisal plačilni nalog za vplačilo varščine, svoje pa mora opraviti še tuji poslovni partner. Cehner je za Večer zagotovil, da bo varščina na računu Preventa Globala zagotovo najpozneje v pogodbenem roku, torej do 22. maja.

Na Preventu Globalu v stečaju niso mogli potrditi, da je varščina že vplačana in tega niti niso posebej preverjali, je pa zanje ključen rok plačila, ki se izteče prihodnjo sredo, piše Večer.

Cehner konkretnega roka, kdaj bo po prvem koraku, torej varščini, nakazana še kupnina, ni opredelil, je pa za Večer še zagotovil, da je v interesu vseh, da čimprej.

Stečajni upravitelj Prevent Globala Boris Kastivnik je pogodbo za prodajo družbe Aerodrom Maribor z Aviofunom podpisal v sredo. Aviofun je bil eden od štirih ponudnikov, ki so do januarskega roka oddali nezavezujoče ponudbe.

Pogodba ima več odložnih pogojev, najpomembnejši je plačilo varščine v višini 10 odstotkov kupnine do 22. maja.

Kastivnik imen ponudnikov ni razkril, po neuradnih informacijah, ki jih je časnik Večer objavil konec januarja, pa so se za nakup Aerodroma Maribor poleg Aviofuna zanimale družba Diga Ing iz Ivančne Gorice, ki je lastniško povezana s turško družbo iz Ankare, družba Express Airways s sedežem v Orehovi vasi na istem naslovu kot Aerodrom ter družba Burglade UG iz Frankfurta.

Za mariborsko letališče naj bi zainteresirani kupci ponujali od 100.000 do 700.000 evrov. Kupec pa bo ob plačilu kupnine moral, kot je znano, prevzeti še obveznosti iz kreditov, ki znašajo okoli pet milijonov evrov.

Ne spreglejte