SiolNET. Novice Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sporočilo v pivski steklenici prispelo po 101. letu

4

termometer

V pomorskem muzeju v Hamburgu so odkrili pošiljatelja kar 101 leto starega sporočila v pivski steklenici, ki jo je v Kielu prejšnji mesec iz morja potegnil neki ribič.

"To je zagotovo prvič, da je bilo najdeno tako staro pismo v nepoškodovani steklenici," je povedal Holger von Neuhoff iz mednarodnega pomorskega muzeja v Hamburgu.

Pošta po morju, da bi prihranil pri mednarodnih znamkah V iskanju identitete pošiljatelja pisma jih je z raziskavami sled privedla do 62-letne Angele Erdmann iz Berlina. Gre za pravnukinjo pošiljatelja Richarda Platza, sina peka, ki je kot dvajsetletnik steklenico vrgel v Baltsko morje leta 1913, ko je bil tam na pohodu z neko skupino, piše Guardian.

V steklenici je bila razglednica s prošnjo, da naj jo najditelj vrne na pošiljateljev naslov v Berlin. Nemški lokalni časopis piše, da je bila v steklenici razglednica z dvema nemškima znamkama, za pošto po morju pa naj bi se Platz odločil, da bi prihranil pri mednarodnih znamkah.

"Ganilo jo je do solz" Ko je Angela Erdmann držala v roki rjavo pivsko steklenico, je dejala le: "To je skoraj neverjetno." In potočila solze. Angela nikoli ni spoznala Richarda Platza, očeta svoje matere, ki je umrl leta 1946, star 54 let. Da gre resnično zanj, so ugotovili s primerjavo pisave iz pisem, ki jih je Platz pošiljal družini, še piše Guardian.

Izjemna najdba v hamburškem pomorskem muzeju bo na ogled še do 1. maja letos. Gre pa tudi za nov Guinnessov rekord, saj je bilo najstarejše sporočilo, poslano prek steklenice, iz leta 1914, iz vode pa jo je prav tako potegnil ribič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin