Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2012,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

domača naloga

Četrtek, 12. 1. 2012, 18.47

8 let

Ravnatelj osiješke osnovne šole odpravil domače naloge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Učencem osnovne šole Vijenac v Osijeku ni več potrebno pisati domačih nalog, je odločil ravnatelj šole Stjepan Sokol.

Kot je pojasnil, noben izmed pravilnikov o pouku na Hrvaškem ne navaja, da so domače naloge obvezne. Njegove izkušnje pa kažejo, da so učenci med poukom v šoli bolj pridni, če vedo, da ne bodo imeli domačih nalog.

"Njegova metoda ustvarja bolj pridne učence" Sokol je sicer avtor pred nekaj leti objavljenega strokovnega članka na temo domačih nalog, na svoji spletni strani danes piše osiješki časnik Glas Slavonije. Kot še zatrjuje direktor, njegova metoda, ki jo je osebno kot učitelj izvajal pred tremi desetletji, ustvarja bolj pridne učence.

"Načeloma učenci doma samo končajo delo, ki ga niso uspeli v šoli. Na ta način pa smo dosegli cilj, da so med poukom bolj pazljivi in bolj pozorno poslušajo, saj nobenemu izmed njih ni v interesu, da bi potem še kakšno uro doma preživeli ob zvezkih," je dodal Sokol.

Vera Eftimov: 80 odstotkov šolskih otrok se uči zgolj ob opravljanju domačih nalog Sokol je še spomnil, da učitelji v šolah pogosto popravljajo domače naloge, ki so jih svojim otrokom pripravili starši. Kot je napovedal, bodo letos opravili novo raziskavo med učenci, da bi preverili učinke odločitve o odpravi domačih nalog.

Seveda ima njegova odločitev tudi nasprotnike. Ti zatrjujejo, da so domače naloge pomembne za delovne navade, doslednost, odgovornost in vsakdanje vaje učencev, navaja osiješki časnik. Direktorica osnovne šole Bilje v istoimenskem kraju pri Osijeku Vera Eftimov tako meni, da domače naloge niso nujno potrebne med vikendom, na podlagi svojih "bogatih izkušenj učiteljice, matere in babice" pa izpostavlja, da se 80 odstotkov šolskih otrok uči zgolj ob opravljanju domačih nalog.

Ne spreglejte