Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 12. 2012,
12.25

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maji apokalipsa

Sobota, 8. 12. 2012, 12.25

4 leta, 1 mesec

Majevska apokalipsa: 21. december se približuje, panika se širi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maji so za 21. decembra napovedali konec sveta. Datum se nezadržno približuje, tisti, ki verjamejo v napoved Majev, pa se na apokalipso že pripravljajo.

Strah pred tem, da je konec sveta blizu, se širi po svetu, do usodnega dne, 21. decembra, pa je le še nekaj dni. Na Kitajskem in v Rusiji so opazili povečano število nakupov sveč in drugih zalog, v Ameriki pa zatočišč. V Franciji se tisti, ki verjamejo, da bo konec sveta, pripravljajo na to, da bo iz gore Pic de Bugarach poletelo vesoljsko plovilo, ki bo rešilo Zemljane, poroča Telegraph.

Konec sveta tako, da bosta trčila Zemlja in planet Nibiru? Kako bo svet doživel svoj konec, stari Maji niso napovedali, mnogi pa so že razvili številne teorije, med katerimi je tudi ta, da bo konec sveta povzročilo trčenje med Zemljo in planetom Nibirujem, ki je bolj znan kot Planet X. Nad različnimi teorijami pa se ne pritožuje Ron Hubbard, proizvajalec visokotehnoloških zatočišč, saj je njihova prodaja skokovito narasla. "Nimam mnenja o majevskem koledarju, ampak če k meni prihajajo astrofiziki, kupujejo moja zatočišča in mi pravijo, naj se pripravim, potem se bom tudi jaz skril v podzemlje. Za vsak primer, če imajo morda prav," je za Telegraph povedal Hubbard.

Francija: Gora Pic de Bugarach še vedno oblegana V francoskih Pirenejih pa se župan Bugaracha, v katerem živi 179 ljudi, spopada s popolnoma drugačnimi težavami. Številni so namreč prepričani, da bo iz gore Pic de Bugarach poletelo vesoljsko plovilo, zato je mesto postalo oblegano. Župan pa je že poskušal preprečiti, da bi v mesto prišlo še več opazovalcev apokalipse in reševanja Zemljanov.

Rusija: povečana prodaja kerozina in drugih zalog hrane V Rusiji poročajo o tem, da ljudje panično kupujejo kerozin in zaloge hrane, potem ko so prebrali časopisni članek, v katerem tibetanski menih potrjuje, da bo 21. decembra konec sveta. V mestu Novokuzneck so prodali veliko soli, v Barnaulu pa bakle in termovke. Ruski premier Dmitri Medvedjev je izjavil: "Ne verjamem, da bo konec sveta. No, vsaj ne letos."

Na Kitajskem gredo za med sveče Tudi na Kitajskem se strah pred koncem sveta širi, Kitajci pa so že leta 2009, ko so v Hollywoodu posneli film 2012, ki govori o koncu sveta, verjeli, da bo resnično konec sveta. V provinci Sečuan tako ljudje množično kupujejo sveče, saj se bo svet tri dni pred apokalipso po napovedi Sina Weibo, ki je nekakšen kitajski Twitter, znašel v temi. Eden od prodajalcev je za Telegraph razkril: "Najprej sploh nismo vedeli, zakaj. Nato pa smo slišali nekaj o tem, da bo svet več dni v temi."

V Mehiki organizirali številne dogodke z majevsko tematiko V Mehiki pa so prihajajoči konec sveta izkoristili sebi v prid in organizirali številne dogodke, povezane z Maji, njihovo kulturo in običaji. Mehiške oblasti so prepričane, da se bo število turistov letos podvojilo. Vesoljska agencija Nasa pa medtem poskuša tudi ovreči namige o apokalipsi. Nek znanstvenik je namreč povedal, da nimajo dokazov, da planet Nibiru obstaja, trditve, da se skriva za Soncem, pa so neutemeljene. "Ne more se vedno skrivati za soncem, to bi tudi že pred leti opazili," je razkril eden od Nasinih znanstvenikov.

Ne spreglejte