Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
13. 11. 2015,
10.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

družbena omrežja

Petek, 13. 11. 2015, 10.35

6 let, 7 mesecev

Z boljšim nastopom hitreje do sanjske službe

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Itak Job bo trem zmagovalcem razpisa, v katerem je sodelovalo več kot 300 prijavljenih mladih, pomagal pripraviti kampanje za njihovo pot do želene zaposlitve.

So različnih strok, a enako odločni pri tem, kaj želijo na svoji poklicni poti in kako si zamišljajo svojo sanjsko zaposlitev. S tem so tudi prepričali strokovno žirijo, ki je med več kot 300 prijavljenih izbrala prav njih. Kot zmagovalci so dobili priložnost, da ob strokovni pomoči kariernega svetovalca še izpopolnijo svojo predstavitev in nastop pri potencialnih delodajalcih ter tako še lažje izpostavijo svoje konkurenčne prednosti.

Katja, biokemija Katja končuje študij biokemije na ljubljanski fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Vidi se v mednarodni farmacevtski družbi, še najraje pri kontroli kakovosti, kjer je prepričana, da bi bila še bolj vpletena v mednarodno okolje, česar si zelo želi. Na vprašanje, kaj misli, da je pri njeni prijavi žirijo najbolj prepričalo, je brez obotavljanja odgovorila: "Ker sem pisala iz srca, iskreno, tako kot je."

Monika, organizacija dela Pri dozdajšnjem nabiranju delovnih izkušenj v svoji stroki je Monika še bolj utrdila svojo jasno predstavo o bodoči sanjski službi, ki je organizacija dogodkov. Kot mnogi njeni vrstniki je tudi ona v zadnjega pol leta poslala okrog 50 prijav za zaposlitev, a ji na več kot 40 prijav niso niti odgovorili, drugi pa so ji poslali odklonilni odgovor. Toda zaradi predanosti in odločnosti je to še ni omajalo.

Miha, ekonomske in poslovne vede Strokovne izkušnje in jezikovna znanja, s katerimi želi utrditi pot do delovnega mesta v mednarodnem okolju globalnih blagovnih znamk, je Miha nabiral na več celinah. Tudi v Avstraliji, kjer je ugotovil, da sodelavce na njihovem delovnem mestu zelo spoštujejo in jim to jasno dajejo vedeti – nekaj, kar pri nas velikokrat pogreša. Najraje bi sodeloval pri razvojnih projektih, pravi.

Jasne cilje je treba tudi znati predstaviti Čeprav so vsi trije pokazali jasne cilje, je te vedno mogoče še natančneje opredeliti, je povedal karierni svetovalec Gorazd Prah, ki bo zmagovalni trojici pomagal, da se bodo na svoje razgovore in nastope lahko še bolje pripravili. "Tudi ko imaš zase jasno opredeljene cilje, je pomembno, da to znaš predstaviti jasno in prepričljivo – šele ko jih tudi sogovornik razume, lahko rečeš, da so jasni," je dodal Prah, ki je prepričan, da niso le iskalci zaposlitve tisti, ki bi morali izpopolniti svoj odnos. Delodajalci namreč tudi sami delajo mnogo napak, ki jim onemogočajo, da dobijo resnično najboljše nove sodelavce.

Družbena omrežja lahko veliko pomagajo, lahko pa … Pobuda Moč besed, ki jo poleg številnih posameznikov podpira tudi več kot 30 nevladnih organizacij in katere del je tudi Itak Job, letos poteka pod sloganom Ne objavi, kar te lahko gnjavi. Znamka Itak in Zveza prijateljev mladine Slovenije mlade tako prek družbenih omrežij Facebook, Instagram, YouTube in Twitter ter spletne strani Itak opozarjata na pasti komunikacije na družbenih omrežjih. Pri uporabi družbenih omrežjih namreč ni pomembno le vedeti, kako jih učinkovito uporabiti za prodornejši osebni nastop, temveč tudi kako se izogniti nepremišljeni komunikaciji, ki lahko pusti nepopravljive posledice še dolgo potem – to so povzeli s sloganom Ne objavi, kar te lahko gnjavi.

Ne spreglejte